Pinkki virkattu toppi

Kesällä inspiroiduin virkkaamaan kaksi toppia. Ensimmäisen topin tein touko-kesäkuun vaihteessa. Toista toppia aloin heti ensimmäisen jälkeen työstämään, tosin tällä kertaa halusin topista enemmän muotoon virkatun mallisen.


Topin yläosan virkkasin omien mittojeni mukaan. Ensin käytin apuna matematiikkaa, eli tein mallitilkun ja siitä laskin kuinka monta silmukkaa missäkin kohtaa pitäisi olla. Käytännössä tämä siis tarkoitti, että virkkasin, purin, virkkasin ja purin.  Kunnes olin tyytyväinen. Ensin etukappale, sitten takakapple. Olkapäistä ja kainalon alta saumat kiinni. Alaosan sainkin sitten virkata pyörönä ja siinä ei tehnyt mitään muotoiluja.  Yläosa on virkattu puolipylväillä ja alaosa tulip nimisellä mallikerralla  (voit katsoa esim. täältä ohjevideon). Eniten aikaa tietenkin meni tuon yläosan kanssa, mutta muistaakseni sain tämän parissa viikossa valmiiksi. Toppi valmistui juuri sopivasti Jyväskylän neulefestareille.

Koukku: 3mm
Langan menekki: 7 kerää
Malli: omasta päästä

Tykkään tästä mallista tosi paljon. Olen myös tosi tyytyväinen siihen, että tästä tuli oikeasti sopivan kokoinen.  Yllätyksekseni en ole tyytyväinen lankavalintaani.  Lankaa oli kiva virkata, mutta topista tuli vähän liian kova. Joku lasketuvampi lanka toimisi tässä paremmin. Jos vaikka ensi kesäksi tekisi tästä uuden version eri langalla :)
Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa