Virkatut joulukoristeet

Kyllä tässä vaan vääjämättä kohti joulua mennään. Olen jo aloittanut tämän vuoden joulukoristeiden virkkaamisen, sillä haluan olla ajoissa ja välttää sitä viime hetken ruuhkaa ja paniikkia. Ehkä kyllä helpoimmin sanottu kuin tehty :)

Kokosin tähän yhteen postaukseen tähän mennessä virkkaamani koristeet, jos näistä vaikka joku saisi vielä idean tälle joululle.  Koristeen voi tehdä ihan omaksi iloksi omaan kuuseen tai pieneksi muistamiseksi tai vaikka lahjapaketin päälle kivaksi koristeeksi.

Postauksen lopussa on myös tietoa käyttämistäni langoista.
  Videoblogistani löytyy myös koristeiden esittely.

Tässä koriste Virkkuumanian alkutaipeelta vuodelta 2010Enkeleitä, onko heitä? Minun mielestäni kyllä! 


Tämä lumihiutale löytyy samasta postauksesta yllä olevan enkelin kanssa.


Tähän kauniiseen ja tyylikkääseen koristeeseen sain idean Dropsin ohjeista . Yksinkertaisin ohjetta hieman. Lankana on Dropsin Muskat.

Tämä ihastuttava joulupukki pääsi koristamaan kuustamme viime jouluna.


Nämä valopallot ovat vaan niin ihanat.

****

Hyvä lankoja virkattuihin koristeisiin ovat ohuet virkkauslangat, kuten Schjeepesin Catona ja Schachenmayr Catania. Molemmissa on todella laaja värikartta, Catonassa on jopa 109 eri väriä ja Cataniassa 89.  Molemmissa on koukkusuositus 2.5 mm-3.5 mm.  Itse tykkään käyttää näissä tuota 2.5 mm koukkua. Molemmat ovat merseroitua puuvillaa, joka antaa kivan kiillon koristeelle. 

Toki vieläkin ohuemmat langat käyvät koristeisiin kuten Puppets Eldorado. Eldorado on niin sanotusti perinteistä pitsiliina virkkauslankaa. Siinä koukkusuositus on 1.5 mm - 1.75mm. Perusvärejä on jopa 39 ja kirjavina löytyy 10 väriä.  Harmillista on se, että yleensä tätä lankaa löytyy vain muutamia värejä kaupan hyllyiltä. Eldoradolla olen virkannut enkelit ja valopallot. 

Dropsin Muskat toimii koristeissa myöskin vaikka onkin paksumpaa lankaa. Muskatin koukkusuositus on 4 mm. (Itse en ole koskaan 4 mm koukulla Muskattia virkannut, suosikkikoukkuni tämän langan kanssa on 3 mm tai 3.5 mm). Värejä Muskatissa on 39 erilaista. Muskatin värit ovat mielestäni kivoja, olen käyttänyt niitä mm. näissä kukissa sekä joulupukki koristeessa.

Mukavia virkkaushetkiä!


Kommentit

 1. Ihania koristeita! Inspiroiva esittely erilaisista jutuista. Kunpa ehtisin / saisin aikaiseksi myös. Nuo valopallot ovat olleet mielessä, mutta ovat suuritöisimmät. Jospa edes jonkun pienen jutun tekisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena, kiitos kovasti! Valopallojen tekeminen kannattaa aloittaa aikaisin tai tehdä niitä ns. ilman aikataulua :) Yksi puolikas aina sillon tällöin, niin jossain kohtaa niitä vaan onkin tarpeeksi. Suosittelen, koska ne on vaan niin ihanat. Muita koristeita saa hyvin tehtyä yhden illassa. Ihania virkkaushetkiä!

   Poista
 2. Kiitos tästä pallojen ohjeesta. Minulla on vanhaa Novitan virkkauslankaa, siitä aion näitä tehdä. Jos en tälle joululle niin seuraavalle! Löysin tänne podcastisi myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että voin toimia inspiraationa 😊 Ensi joulu /syksy on hyvä tavoite. Ihania virkkaushetkiä ❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa