Virkattu toppi

Muutama viikko sitten löysin lankakätköistäni neljä kerää Katia Arte lankaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Alunperin, vuosia sitten, olin ostanut langat neulottavaa toppia varten. 

Nyt langat päätyi hyvään käyttöön tässä virkatussa topissa. Toppi on hyvin simppeli. Pelkkiä pylväitä, etu- ja takakappale. Koukku oli 3,5 mm. Tein jopa ihan mallitilkun ja laskin, että 90 silmukalla per kappale tulee hyvä. Ensimmäinen kappale virkkaantui ihan jouhevasti. Tämä oli sellainen hyvä virkkuu, jota pystyi virkkaamaan missä vaan.
Ensimmäiseen kappaleeseen käytin melkein kaksi kerää. Sitten pääsin toisen kappaleen kimppuun. Sain tehtyä yhden kerroksen, kun päätin verrata sitä jo valmiiseen kappaleeseen. Ja hui kauhistus!! Ensimmäinen kappale oli 10 silmukkaa kapeampi. KÄÄK! En tiedä mitä oli tapahtunut, mutta jostain syystä minulla oli 80 silmukkaa 90 silmukan sijaan. Tunnekuohusta selvittyäni päätin tehdä toisenkin kappaleen 80 silmukalla, toiveella, että valmis vaate mahtuu päälleni :) Purkaminen ei tietenkään tullut kysymykseen, ja veikkaan, että lankamääräni ei olisi riittänyt 90 silmukan toppiin. Tai olisi voinut riittää,  mutta toppi olisi jäänyt liian lyhyeksi. Joten hyvä näin. 


Laitoin siis toivoni pingotusvaiheeseen. Pingotin virkatut kappaleet ja sumutin kosteiksi ja annoin kuivua. Voila, kappaleisiin tuli muutamia senttejä lisää joka puolelle. Sitten päättelin langanpäät ja piilosilmukoilla virkkasin kappaleet toisiinsa olkapäistä ja kyljistä.Olen toppiin tosi tyytyväinen, se vastaa aikaslailla päässäni ollutta mielikuvaa. Seuraava toppi on jo mielessä, siitä tuleekiin sitten erilainen.  Muutama pikku virkkuu vain saatava pois alta ennen uuden aloitusta.


Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa