Ommeltu laukku

Ihka ensimmäinen itse ommeltu laukku! Ja miten ihana!! 
Tästä tulee varmasti suosikkilaukkuni.
Hyvä kuvallinen ohje löytyi Hand made Hippu -blogista. 

Laukkua varten ostin vain vetoketjun ja vuorikankaan. Muut löytyi kotoa. Päällikangas on keittiön tuolien verhoilukangas ja metalliset osat otin uusiokäyttöön vanhasta kuluneesta laukusta. 

Hipun ohje oli hyvä. Kaavat oli hyvät, ohjeet ja kuvat selkeitä. Vaikein ja haastavin kohta oli ainostaan vuorikankaan kiinnittäminen, mutta siitäkin selvisin kunnialla. Onneksi ompelujälki jää laukun sisään piiloon. Tässä kohtaa voi jo ehkä todeta, että osaan ommella?

Hassuinta on se, että "varasin" laukun tekemiselle aikaa koko talvilomaviikon. Käytönnössä aikaa meni kolmena iltana muutama tunti. Ekana iltana jäljelsin kaavat, leikkasin kankaat ja silitin tukikankaat vuorikankaisiin. Toinen ja kolmas ilta vain ompelin ja silitin välillä. Ja hups keikkaa, laukku oli valmis! En ole tottunut siihen, että projektit valmistuu niin pikaisesti. Virkkausprojektit kestävät aina monta päivää, viikkoa tai jopa kuukausia. Voi olla, että kohta iskee ompelumania...
Mietin jo, että samalla kaavalla/ohjeella saisi tehtyä myös kokoa isomman laukun, jonne saisi mm. työläppärin mahtumaan.

Laukusta tuli niin hieno, että pyysin miestä ottamaan kuvat. Pidettiin pieni kuvaussessio talvilomapäivänä anoppilan pihapiirissä. 


Kommentit

 1. Voiko naisella olla liikaa laukkuja ... ei voi! Ja onpa kaunis kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja joo, ei ole koskaan liikaa laukkuja :) Työn alla tällä hetkellä myös virkattu laukku!

   Poista
 2. Ja minulla pari kangaskassia tekeillä, vaikka niitä on jo aikas monta!

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihana laukku! ja miten onkaan ihanaa lukea siitä, että ohjeet ja kaavat ovat olleet hyvät ja selkeät. Kiitos sinulle kehuista. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa