Kädentaidot -messut 2018


Jo 23.kerran järjestetyt Suomen Kädentaidot messut keräsi viime viikonloppuna Tampereelle 723 näytteilleasettajaa ja 50 996 kävijää. Minä olin messuilla lauantaina ja sunnuntaina, hyvin valmistautuneena tietenkin. Messualueen kartat tulostettuna ja kohteet merkittynä :)


 Lauantaina saavuin paikalle äitini kanssa bussilla ennen puolta päivää. Messuilla oli jo täysi hulina päällä. Todella hyviä parannuksia messuille oli tehty, tilaa oli enemmän ja eikä pahoja jonoja syntynyt mihinkään. Ajoittain jotkut käytävät tuntuivat ruuhkaisilta, mutta onneksi vain ajoittain. 
Kiertelin äitini kanssa muutaman tunnin, kunnes minä suuntasin tieni bloggaaja ja lukija -tapaamiseen, jonka Mehukekkereiden Veera oli järjestänyt. Tapaamisessa pääsin kuulemaan mitä muut olivat jo messuilta löytäneet, ja sainkin itselleni pari uutta kohdetta listalleni. 

Kartoista ja valmistautumisesta huolimatta jäi sellainen olo, että "onneksi tulen tänne myös sunnuntaina". Niin paljon nähtävää ja ihmeteltävää, että yksi päivä ei riitä kyllä mihinkään. Illan (ja yön) aikana ajatukset kirkastui ja sain sunnuntai aamuna toimintasuunnitelman päivälle valmiiksi. Klo 10.01 olin parkkipaikalla. Tällä kertaa uskalsin paikan päälle omalla autolla, ja ilman suurempia ruuhkia sujui sekin.  Jaksoin messuilla koko päivän. Hyvä ystäväni oli messuilla myös, ja kävimme lounaalla yhdessä. Tosin kiertelimme erikseen, koska totesimme, että jos menemme yhdessä, emme pääse alkua pidemmälle. Koska koko ajan pitää puhua ja kommentoida ja nauraa. 

Tässä kuvassa E-halli.

Tykkään näistä messuista, mutta mielestäni ne ovat kasvaneet kyllä ihan liian isoiksi. Pienemmätkin riittäisivät. Todella ihanaa toki on se, että meiltä löytyy näin paljon upeita kädentaitajia ja käsitöistä kiinnostuneita ihmisiä. 

Minun messuostokseni eivät ole päätähuimaavat. Minulla oli pieni ostoslista ennen messuja ja taisinkin kaikki ne listalla olevat löytää. Toki muutama heräteostos piti tehdä. Eihän messut ole kunnon messut ilman niitä!


Ostoslistalla oli valmiit joulukortit, koska tänä vuonna minulla ei vaan ole aikaa niitä itse tehdä. Ostin myös kuitenkin nipun pinkkiä kartonkia tulevaisuutta varten. Sitä tarvitsen kuitenkin ympäri vuoden.  Kävin tietenkin ihastelemassa Annariikka Qvistin töitä ja ostin häneltä muutaman jouluaiheisen kortin sekä tuon virkatun soturiprinsessa kortin. Se saa kunniapaikan minun virkkausnurkkauksestani. 


Tässä ihanat Annariikka Qvistin virkkuut. Tästä tuo pinssi oli ihan ostoslistalla. Käsityöaiheisia pinssejä oli Taito-lehden osastolla. Erilaisia pinssejä oli monilla osastoilla, mutta sain pidettyä itseni kurissa. Ne on ihania, mutta en nyt haluaisi niitä ihan keräilemään ruveta :) 

Kototeko -blogin Sannan kirja "Kototekoja -ihanasti itse tehty" oli myynnissä Adlibriksen osastolla. Tutkin sitä jo lauantaina, mutta silloin kirja jäi vielä osastolle. Sunnuntaina kävin sitten oman kappaleeni hakemassa. Ostopäätöstä edisti se, että erittäin mukavan yhteensattuman takia pääsin tutustumaan Sannaan lauantaina. Kiertelimme messuja tovin yhdessä. Yksi messujen parhaita puolia oli juurikin tavata (törmätä) vanhoihin tuttuihin ja tutustua uusiin ihmisiin. Niin kuin Sannaan. 
Kirjaa olen jo hieman selaillut, ja muutama idea jäi heti kytemään mieleeni. 


Nämä ovat ostokseni Paapon osastolta. Nuo metalliset renkaat olivat ostoslistallani, niistä taion (siis virkkaan) ensi kesään mennessä jotakin ihanaa :) Tuo puinen ballerina ja ketju oli heräteostos tytölleni. Hän harrastaa balettia, ja teen tuosta hänelle tietenkin korun. 

 Ostoslistallani ei ollut yhtään lankaa! Voitteko kuvitella?
Voitteko arvata miten lopulta kävi? No, tietenkin tulin muutaman lankakerän kanssa kotiin. 

Olin ajatellut, että Yarndaleista tuli sen verran lankaa ostettua, että ihan heti ei ole tarvetta hankkia uutta. Jos vaikka saisi lankavarastoa tyhjennettyä, mutta taas kävi päinvastoin. Varasto vaan kasvaa ja täten myös virkattavien juttujen :)


Sunnuntaina poikkesin Kaupunkilankojen osastolla juttelemassa ja tutustumassa heidän lankoihinsa. Mukaani tarttui pari kerää Pyynikkiä,  pinkkiä glitter -lankaa, sekä värikäs Koski-kerä ja vaaleanpunainen Kivijalka. Näistä tulisi lapaset aikas nopeasti. 
Kunhan vaan löytyisi sopiva tekemisväli...

Tapion kaupan osastolla näin Scheepjesin lankoja, tosin tarjolla oli vain tuota stone washia. Ostin kaikki harmaat mitä hyllyssä oli.  Pakkohan se oli, koska Scheepjesiä ei ollut juurikaan tarjolla. Paitsi Whirliä. Sitä oli monella osastolla, alla esimerkiksi Lankaidean osasto. Whirilä minun ei tarvinnut ostaa, koska yksi käyttämätön "lankakakku" odottelee kotona koukulle pääsyä.Tämä vyyhti ja rulla ovat Lappajärven Värjäämön osastolta. Nämä eivät olleet ostoslistalla eikä ne ole heräteostoksiakaan, vaan sain ne. Hämmentävä kohtaaminen vieläkin! Menin osastolle ihastelemaan yhden työntekijän takkia, joka oli tehty Aivina pellavalangasta (rulla kuvassa) ja siinä sitten tovi juteltiin mm. virkkaamisesta ja yhtäkkiä minulla oli tuo vyyhti ja rulla käsissäni. Sain ne, jotta voisin niistä jotain Lappajärven Värjäämölle virkata. Aikas mahtava tilaisuus, sanoisin. 

Aivina pellavalanka on 100% pellavaa, tuo minun rullani on  vahvuudeltaan 16/4 ja siinä on 600 m ja 250g.  Ihastelen tuon Aivinan värikarttaa. Todella laaja, löytyy myös pinkki, joka saa minut aina syttymään. Tuo vyyhti on Veera pellavalankaa, jota myydään 0,5 kg vyyhdeissä.  Muutama virkkaus idea minulla on jo, täytyy vaan itse virkkaukset sovittaa johonkin väliin.  

Siinä kaikki hankintani messuilta. Olen tyytyväinen. Sain ne mitä halusinkin ja vähän enemmän. 

****

Tässä muutamia otoksia messuilta:


Hauskat joulupallot Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden osastolla.Taito-lehden osastolla oli printattuna tämän vuoden yhteiskirjonta haaste, Salainen puutarha. Ihana!
Ohjeet tähän löytyy edelleen Taito-lehden sivuilta. 


Ihania virkattuja pitsejä Risakon osastolla.


Novitaknitsin virkatut tyynyt ja peitto. PetrichorYarnsin suloiset langat Lankaidean osastolla.Hooker-kaulakoru ILOn osastolla. En ostanut, vielä....

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa