Lankojen päättelyn autuus

Aika moni ei varmaankaan pidä lankojen päättelystä, en pidä minäkään!
Sellaista on kuitenkin luvassa ihan kiitettävästi Hexagon- peiton kanssa. Päättelyä vaille valmiita paloja minulla oli ennen eilistä iltaa noin 60 kappaletta.  Otin kasan paloja mukaani eilen
 Kässäkerhoon kun ajattelin että mukavassa seurassa päättely sujuu ilman suurempia tuskia.


En ollut edes ensimmäistä palaa saanut pääteltyä kun hermot meni! Langan pujottaminen neulan silmään oli jo työlästä.  Kunnes kässäkerholainen Johanna tarjosi auttavaa kättään, ts. lainasi minulle parempaa työkalua kuin omat ohuet ja pienet neulani.Nyt tiedän miksi en ole tykännyt päättelystä! Minullahan on ollut ihan väärät työkalut siihen hommaan! Oikealla työkalulla päättelytyökin sujuu kuin tanssi! Parin tunnin aikana päättelin nelisenkymmentä palaa ja jopa ihan mielelläni ja ilman suuria tuskia.

Onneksi kässäkerho oli Kerässä niin sain heti ostettua itselleni tämän taikakalun! Kaikki kokeneemmat virkkaajat ja neulojat varmaan tietävätkin, että kyse on Cloverin Chibistä.


Nyt ei päättelytyökään tunnu enää työltä!


Kommentit

 1. Heips!Inhoan myös päättelyä.Ehkä myös siksi etten osaa päätellä.Hyvä työ on joskus mennyt suorastaan hukkaan kun olen sen päättelyllä,huonolla sellaisella pilannut.
  Päättelen aina virkkuukoukulla.Siinäkö syy..?
  Uteliaisuus kyllä heräsi,löytyikö apu minullekkin!? Miten se toimii?

  VastaaPoista
 2. PS. Yritän saada huomenna ne loput seiska veikat postiin, paketti on oari päivää nököttänyt eteisen hyllyssä, että pääsisi postiin :)

  VastaaPoista
 3. minä taas mielelläni tekisin hexaconeja kun ne on (kai) ainoita noista palasista jotka saa vikakierroksella saman tien virkattua toisiinsa kiinni joten ei tule tuota päättelyä..

  VastaaPoista
 4. Marika, tuo Chibi on kanavaneula, eli periaatteessa sama kuin minun entiset ohuet neulat, mutta vaan todella paljon parempi. Se on höyhenen kevyt, siihen saa langan kuin langan pujoitettua todella helposti. Päättely sujuu jotenkin todella vaivattomasti.

  KahviKanei, ei mitään kiirettä, vielä on keriä jäljellä, joten ei tekeminen ihan heti lopu!

  Anonyymi, tuosta en tiedä miten hexagon palat saa yhdistettyä viimeisellä kierroksella. Mun ohje on sellainen, että palat tehdään ensin ja sitten yhdistetään. Tuossa ohjeessa palat eivät tule kiinni toisiinsa joka silmukasta vaan joka palaan virkataan puolipylväitä ja yhdistetään, olisiko ollut neljästä tai kuudesta kohdasta toisiinsa.

  VastaaPoista
 5. Ohje esim täällä: http://attic24.typepad.com/weblog/2008/11/hexagon-crochet.html
  Suosittelen, säästää kummasti hermoja:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa