Virkattu mekko

En meinaa itsekkään uskoa, mutta tässä se on, ensimmäinen virkattu mekko! Aikamoisella vauhdilla se tulikin, perjantaina aamusella aloitin ja valmista oli sunnuntaina iltapäivällä. 

Hassuinta on se, että mekosta piti tulla kokoa 80 (1v), mutta tässä se on nyt tytön päällä 8kk, jonka vaatekoko n. 70 cm. Taas taisi äidillä olla tiheydet ja käsialat eri luokkaa kuin ohjeessa : ) Alun perin mekkoa piti tehdä ajan kanssa, koska onhan tässä vielä aikaa ennen kuin tyttö on tuon 1 v. Mutta kun huomasin, että mekosta tuleekin pienempi, ajattelin, että mitä turhia, tehdään tytölle sitten hellemekko, millä voi sunnuntaina juhlistaa 4v. isoveljeä.

Ohjeen löysin Suuri Käsityölehdstä 07/10. Lankana käytin Coatsin Cotton Mixiä, jota löysin KodinYkkösestä jokin aika sitten. Koukku on 3½mm. 

Seuraavan kerran kun alan jotain vaatekappaletta virkata tai neuloa, on varmaan parempi perehtyä neuletiheyteen  ja tehdä mallitilkku. Suunnitteilla on toinen virkattu mekko, joka olisi tarkoitus tehdä tytön 1v syntymäpäiväjuhliin. Mekon tulisi sitten kyllä olla oikean kokoinen...luulen, että jätän ko. mekon aloittamisen syksyyn, jolloin aloitan taas kansalaisopiston käsityökurssin. Sieltä varmasti saan neuvoja.

Kommentit

 1. Kylläpä tuli ihana mekko ja mitä oivin näihin hellekeleihin! Mallitilkkua monet ehdottelevat, mutta minulla ei ainakaan ole koskaan kärsivällisyyttä sitä tehdä - niinpä ylläreitä tulee (minulla tosin aina toiseen suuntaan niin, että kasvuvaraa yleensä löytyy...).

  VastaaPoista
 2. Tulipa nätti.

  Mallitilkku on ihan ehdoton, kun tekee valmiista mallista. Muuten käsialan erilaisuus muuttaa mittasuhteet..

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Minäkin olen sitä kärsimätöntä sorttia, että mallitilkku jää tekemättä, haluan päästä suoraan asiaan :) mutta totta kyllä on, että jos haluaa saada oikeankokoista, täytyy se mallitilkku tehdä. Nyt siis vaan opettelemaan kärsivällisyyttä...

  VastaaPoista
 4. Oi kylläpä on ihana mekko ja vielä ihanampi tyttö!

  VastaaPoista
 5. Moi.Mistä ohje tähän ja myös tuohon toiseen kuvassa olevaan mekkoon?Ovat aivan ihania.

  VastaaPoista
 6. Hei nyt on pakko kysyä ku oon iha pulassa tuon mekon virkkauksen ohjeen kanssa, siis kun on tehny nuo pylväät niin mitä tuo ohje sen jälk tarkoittaa; sit tehään vissiin kiinteitä silmukoita mut miten ne hiha kohdat tossa vaiheessa muodostuu kun ohje sanoo et "tee 1 ksketjuun (mihin ketjuun?), 3 kjs ja tee 1 ks seuraavan lisäyskohdan ketjuun.." siis tehdäänkö vaan niihin pylväslisäys kohtiin 3 kjs:aa eli missä vaiheessa se kainalokohdat muodustuu?

  Ootko sä muuten tehny tuon yläselkäosan erilailla kun on avonainen?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa