Ulkomaan tuliasia

Tässä nyt niitä lankoja mitä tarttui mukaan Brnon lankakaupoista. Tilpehööri- ja askartelukaupasta (kaupan nimeä en muista) mukaani jäi puuvilla,- merinovilla,- ja akryylilankaa.

Vasemmalla on liukuvärjättyä 100% puuvillalankaa, puikkosuositus on 4-4,5 mm.  Aitoa tsekkiläistä. Keskellä on neljä kerää lankaa, jossa on 50 % merinovillaa ja 50% akryylia. Myöskin tsekkiläistä. Näistä on pieni virkkaustyö jo tekeillä, mutta siitä lisää myöhemmin : )
Oranssinkirjava lanka on 100% akryylia, puikkosuositus on 4-4,5 mm. Lanka on kotoisin Turkista. Tästä langasta virkkasin ns. mallitilkkua ja lanka voisi näyttää hyvältä esim. patalappuina tai pannunalusina.

Erittäin ikävän käsilaukkuvarkauden takia menetin yllä olevien lankojen kuitin (kuten myös siis itse tehdyn lompakon, luottokortin ja kännykän ja yhden lempilaukuistani), joten lankojen hinnoista minulla ei ole kunnon muistikuvaa. Muistaakseni ne oli jotain 2-3 eur /kerä. Pääsääntöisesti langat ovat siellä halvempia kuin Suomessa. Alkaisikohan käly toimittamaan minulle lankoja aina tarvittaessa?

Nämä kerät lähtivät mukaani MarLen -kaupasta. Punaisessa langassa on 60% villaa, 20% akryylia, 15% mohairia ja 5% lurexia. Puikkosuositus on 8 mm. Kerä (100g) maksoi vajaat 5 eur.  Ruskea lanka höystettynä ohuemmalla kuparilangalla on 80 % puuvillaa ja 20 % viskoosia. Puikkosuositus on 4 mm. Kerä (100g) maksoi noin 2,5 eur.

Nyt on lankoja joksikin aikaa, varsinkin kun juuri ennen reissua vierailin myös Lankamaailmassa. Täytyy yrittää kiertää nyt lankakaupat kaukaa ja käyttää vain varastosta löytyviä lankoja.

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa