Virkattu peitto isoäidin neliöistä

Ajankohta: kesä-lokakuu 2010
Kirahvin ja kengurun jälkeen virkkaamiseen tuli tovin tauko, en edes ajatellut enää mitään vastaavaa tekeväni. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että aloin odottamaan kolmatta lastamme. Alkuraskauden väsymys oli uuvuttava, eikä mieleeni tullut tehdä mitään ylimääräistä.

Kunnes eräänä kauniina kesäkuun päivänä (2010)  olin poikien kanssa seurakunnan kerhossa. Siellä näin yhdellä äidillä ihanan vauvan peiton. Tuli ilmi, että hän oli sen itse tehnyt. Olin että, vau! Jossain syvällä virkkuuinnostus oli muhinut, sillä jo samana päivänä päätin, että minäkin alan tekemään tulevalle vauvallemme peittoa. Ajattelin, että kyllähän minä sellaisen ehdin tekemään noin puolessa vuodessa (vauvan laskettu aika oli marraskuussa).

Olin joskun kuullut isoäidin neliöistä, ja nettiä tutkittuani päätin tehdä peiton erivärisistä neliöistä. Seuraavana päivänä sitten lähdin poikien kanssa lankaostoksille.
Peitossa on 63 neliötä, ja sen koko on noin 62 x 76 cm. Virkkasin neliöt kiinni toisiinsa ja peittoa reunustaa pylväsryhmät. Lankana on Novitan Luxus Cotton. Tykästyin tuohon Luxus Cottoniin kirahvia ja kengurua tehdessäni, enkä malttanut muita lankavaihtoehtoja tutkia : ) Peitossa on myös vähän Alpakan lankaa, jota ostin kesäiseltä reissultamme kotieläintilalle Turun lähistöllä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa