Kastelahjoja serkkupojalle

Ajankohta: maalis-huhtikuu 2011
Kun on päässyt vauhtiin omilla käsillä tekemisessä, niin sitä sitten haluaa tehdä kaikki syntymäpäivälahjat yms. itse. Joten oli oikeastaan helppo keksiä mitä annamme uudelle suvun jäsenelle kastelahjaksi. Itse tehty pehmoeläin ja itse tehty peitto. 

Idean synnyttyä alkoi tietenkin sen parhaan pehmoeläin ohjeen metsästys.  Nallen halusin tehdä, ja mitään valmista ohjetta minulla ei ollut, enkä löytänyt siihen hätään mitään suomenkielistä ohjetta. Onneksi oli Ravelry! Sitä kautta löysin Lion Brand Yarn -nettisivut, joilla tämä ihana ohje oli. Lankana nallessa on Novitan Isoveli ja koukku on kokoa 5 mm. 


Aluksi meinasin, että virkkaan peiton, mutta sitten totesin, että aikaa ei ole niin paljoa, ja podin edelleen  pientä virkkauskyllästymistä. Halusin tehdä jotain isoa isoilla puikoilla. Halusin myös harjoitella ja parantaa neulomiskäsialaani yksinkertaisella nurin oikein neuloksella. Näin peiton ohjeen (tai oikeastaan kuvan samantyylisestä peitosta) vilaukselta Nurin oikein -kurssilla.


Lankana on Novitan Isoveli, puikot on 7 mm. Peitosssa on 100 silmukkaa, reunat on aina oikeaa-neuletta, keskellä vuorottelee nurin ja oikein neulos.


Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa