Risukasasta kivikkopuutarhaksi

Pahoittelut, että olen viime aikoina postannut vain puutarhajuttuja, mutta muuta kun en ole ehtinyt (jaksanut) muutamaan viikkon tekemään. Lupaan, että kohta tulee juttua ihan-kohta-valmiista-peitosta ja myös ompelemisesta!

Pihassamme on ollut "luonnon puutarha" nyt toista kesää. Keväällä se oli keltainen. Myöhemmin kesällä siinä kasvoi ja kukki lupiini ja maitohorsma, muun muassa.  Sinänsä ihan nätti. Olin kesällä sitä mieltä olkoon siinä. Mutta.........nyt syksyn saapuessa se näytti vaan risukasalta. Aina töistä tullessa tai pihalla ollessani, risukasa alkoi vaan entistä enemmän ärsyttää. (Kuvan alareunassa oleva ruusu on toukokuinen äitienpäiväruusu, jonka luulin jo kerran kuolleen, mutta siinä se vaan kasvaa ja kukkii.)


Viime viikonloppuna otimme miehen kanssa härkää sarvista, ja revimme (tai ainakin yritimme) kasvit juurineen ylös.  Jätettä tuli kaksi isoa jätesäkillistä, kaksi kottikärryllistä ja viisi ämpärillistä. 


Minulla ei juurikaan ollut ideaa mitä istutan risukasan tilalle, kun sattumalta maanantaina hain Agrimarketista kaksi ruusupensasta terassin edustalle. Agrimarketissa oli kaikki taimet -70 % alennuksessa, ja siitähän se homma lähti sitten ihan lapasesta. :)

Ostin kivikasaan taimia sekä perennapenkkin. Laskin, että taimille tuli hintaa alle euron kappale.

Jaoin kivikon viiteen osaan, ensimmäiseen osaan laitoin hopeahärkistä pistokkaita ja tulppaanin sipuleita.Toiseen osaan Agrimarketin kaukaasianmaksaruohon taimet ja balkaninvuokkosipulit. 


Kolmanteen osaan syysleimun taimia ja kukkasipuleita sekä omasta pihasta hopeahärkin pistokkaita.


 Neljänteen osaan taas kaukaasianmaksaruohoa ja tulppaaneita. 
Viidenteen osaan laitoin vain hopeahärkin pistokkaita. 


Samalla kun kerran vauhtiin päästiin, niin laitoin kukkasipuleita muuallekin.
Tässä kohtaa on koko kesän ollut multasäkki nojallaan kiveen. Siirsin sen ja putsasin maan ja istutin hopeahärkin pistokkaita ja kahta eri sipulia.


Tässä oli ennen ne myskimalvat. Hopeahärkin joukkoon istutin ukkolukkaa ja kerrostettua tulppaania. 


Nyt vaan sitten jännitetään miten hopeahärkit lähtevät kasvamaan ja miten taimet ehtivät juurtumaan ennen talvea. Laitan vielä jossain kohtaa postauksen perennapenkin uusista taimista.

Josko tänä iltana vielä virkkaisi peittoa, enää puuttuu reunus. Loppu siis häämöttää!!

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa