Vihdoin valmis!

Oih ja voih, ehtiihän sitä tännekin joskus! Viime päivityksestä onkin vierähtänyt jo pari viikkoa. Käsitöille ja blogeilulle ei ole paljoa ollut aikaa, yhtäkkiä kaikki aika menee tonttipapereita pyöritellessä, taloa suunnitellessa ja nykyisen kodin myyntipuuhissa. Viime viikolla päivän viimeiset tunnit käytin suurehkon hyshys-projektin loppuunsaattamiseen.

Kyseessähän oli siis syntymäpäivälahja omalle äidilleni. Keväällä kärsin pahasta peittomaniasta, joka alkoi lasten serkulle tekemästäni peitosta, ja jatkui dominoneulepeitossa (joka edelleen lähtokuopissa), eikä loppua näkynyt kun piti äidille jotain neuloa, ja kas vain peitto!

Ohjeen löysin Novitan Syksy 2010-lehdestä, ohje nro 62. Lankana on Isoveli, ja peitto neulottiin kaksinkertaisella langalla 10 mm puikoilla. Lankaa meni noin 10 kerää. Kiireessä unohdin mitata peiton koon. Peittoa oli erittäin mukava neuloa telkkaria katsellessa, tosin toissaviikkoinen helejakso ja iso kasa peittoa sylissä ei kauhean mukavaa ollut. Saajakin oli erittäin iloinen uudesta torkkupeitosta!

Neulomisen aloitin huhtikuun puolessa välissä (ekat langat ostettu 12.4.) ja valmiiksi tuli viime lauantaina   11.6.  Kaksi kuukautta meni aikaa, ja välissä oli kyllä päiviä ja jopa viikkoja kun en peittoa juurikaan tehnyt. Loppua kohden tuli sitten hieman kiire, mutta juuri ajallaan valmis.


Seuraavalla kerran kun alan suunnittelemaan lahjaa, niin mietin kyllä kaksi kertaa, että onko se peitto ; )
Pitihän sitä sitten myös tehdä kortti syntymäpäiväsankarille, ja ajattelin tehdä perhosen, jonka ohjeen olin löytänyt perhosia aikaisemmin tehtaillessani. 

Tämän ihanuuden ohjeen siis löysin Ravelryn kautta, Charmed Yarn -blogista. Lankana minulla on Novitan Nalle, koukkuna 3½ mm, ja yksi valkoinen piippurassi. Varsinaista korttia ei siis tullutkaan vaan perhonen joka nyt lentelee äidin jääkaapin ovessa. Näitä perhosia tulee varmaan lisää jossain vaiheessa, ovat niin söpöjä!
Nyt kun tämä projekti on saatu päätökseen, voi innolla aloitella uusia virkkausprojekteja!

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa