Kuusikulmioita ja käsityötreffailua

Kerta kaikkisen mukava päivä! Ja vielä kun sai puuhastella virkkuiden parissa! Päivällä sain mukavasti virkattua, kun lapsista kaksi nukkui ruhtinaalliset parin tunnin päiväunet (ja vielä ihan samaan aikaan!) ja vanhin lapsista löysi naapurin tytöistä leikkiseuraa samaiseksi ajaksi. Päivän kruunasi käsityöpiirin ensi tapaaminen!

Isoäidin neliö on nyt kova juttu, mutta niitä tein jo viime kesänä vauvan peittoon ihan kyllästymiseen asti. Sitten muistin nähneeni jossain käsityölehdessä kuusikulmioista tehdyn torkkupeiton. Ja eikun lehtiä selailemaan. Lankana ajattelin käyttää Novitan Nalle Kukkaketoa, joita ostin ihan muuten vaan kerran Citymarketista. Oli niin ihanan raikkaat värit.


Ohje löytyi tähän kuusikulmioon Suuri Käsityö -lehdestä 3/2011. Alkuperäinen ohje on Tove Fevangin Nyt virkkaamaan -kirjasta.  Koukun koko minulla on 3½, yhden kuusikulmion koko on noin 11 x 12 cm.


Tämän pienemmän kuusikulmion, hunajakennon, ohjeen löysin uusimmasta Modasta, 3/2011. Siinä näistä kennoista oli tehty laukku.  Koukkuna minulla on tässäkin 3½, ja yhden kennon koko on noin 6x6 cm.  En halua nyt ryhtiä mihinkään suureen projektiin, joten näistä tulee varmaan nukelle peitto. Isoista kelta-vihreistä kuusikulmioista teen yhden peiton ja pienistä puna-vihreistä toisen peiton, ehkä.


Päivän paras juttu kuitenkin oli käsityötreffit Pyynikin näkötornilla. Kuusi erittäin mukavaa naista tuli paikalle käsitöineen ja oikeasti jutustelun, kahvittelun ja munkkipossuttelun ohella niitä käsitöitäkin tuli tehtyä. Jatkoa seuraa!!


Kommentit

  1. Oi, kun näyttää söpöiltä noi kuusikulmiot varsinkin noin herkullisen värisinä! Hieno peitto tulee.
    Kiitos ekoista käsityötreffeistä, sai taas uutta puhtia ja ideoita!
    -Maarit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa