Leija - virkattu pannunalunen ohje

Nyt on tapahtunut kuulkaa iso juttu, niin iso, että siitä pitää kirjoittaa ihan oma postaus!

Torstai-iltana minuun tai oikeastaan Virkkuumaniaan otti yhteyttä Ilta-Sanomien toimittaja. Hän kertoi, että on tekemässä lauantain lehteen isoa arkikoostetta. Minulta kysyttiin, että haluaisinko olla mukana helpolla ja yksinkertaisella virkatulla pannulapun ohjeella. Ohje ja kuva valmiista työstä piti olla toimittajalla perjantaiaamuna. Kuten varmasti jo arvaatte, niin pitihän minun tähän "haasteeseen" tarttua. Hetken ideoin miehen kanssa asiaa ja vajaa tunti yhteydenotosta olin koukku kädessä toteuttamassa pannunalusta. 

Ohje löytyy myös Ravelrystä, ilmaisena latauksena, klikkaa tästä.
ps. ohje löytyy myös tämän postauksen lopusta.


Ohjeen piti olla helppo ja yksinkertainen, ja päätin että pylväistä tehdyllä neliöllä lähdetään liikkeelle.  Neliö taitellaan sitten kirjekuorimaisesti, ja sivut yhdistetään kiinteillä silmukoilla. Myös reunat huolitellaan kiinteillä silmukoilla.  Pannunalusen nimi, Leija, tuli luonnostaan kun roikutin ensimmäistä valmista versiota keittiön seinää vasten. "Sehän näyttää ihan leijalta". Olisin halunnut laittaa vielä langasta tasselit kolmeen kulmaan, niinkuin leijoissa on niitä "häntiä" roikkumassa, mutta totesin, että ne ovat hieman epäkäytännölliset tässä tarkoituksessa :)


Lankana minulla on tässä Novitan 7 veljestä. Sitä kun sattui sopivasti olemaan käden ulottuvilla käynnissä olevan peittoprojektin takia. 


Toivottavasti tämä saa jonkun innostumaan ja tarttumaan koukkuun! Olisi toki myös kiva nähdä erilaisia Leijoja, joten jos jaat työsi esimerkiksi instagrammissa, niin tägää siihen minut @virkkuumaniassa tai käytä #leijapannunalunen #virkkuumania

Mukavia virkkaushetkiä!*******************


Leija – pannunalunen

Tämä pannunalunen muodostuu yhdestä pylväillä virkatusta neliöstä. Lankana on käytetty Novitan 7 veljestä. Pannunalusen voi tehdä yhdellä päävärillä ja yhdellä tehostevärillä tai sitten raidoittaa pylväskerrokset mielensä mukaan. 

Pieni  n. 17x 17 cm
Iso n. 23 x 23 cm

Koukku: 4,5 mm
Lanka: Novita, 7 veljestä
Langan menekki:  pieni pääväriä n. 35 g /  iso pääväriä n. 65 g sekä tehosteväriä vähän.


Aloitus: tee 35 (pieni)  tai 48 (iso) ketjusilmukkaa
1.krs tee pylväs toiseen silmukkaan koukusta katsottuna, tee yksi pylväs jokaiseen          ketjusilmukkaan. Yhteensä 34 (pieni) tai 47 pylvästä (iso). Tee kaksi ketjusilmukkaa ja käänny.
2.krs tee pylväs edellisen kerroksen viimeiseen pylvääseen. Tee yksi pylväs jokaiseen pylvääseen kerroksen loppuun. Yhteensä 34 (pieni) tai 47 pylvästä (iso).
3.krs toista 2. kerrosta vielä 17 kertaa (pieni)  tai 25 kertaa (iso) tai niin kauan kun kappale on neliö. Katkaise lanka ja päättele. 


*Taittele kappale kirjekuoreksi. Kiinnitä uusi lanka yhteen kulmista, tee ketjusilmukka ja kiinteä silmukka samaan kohtaan.
*kiinnitä sivut toisiinsa kiinteillä silmukoilla.
*kun tulet keskikohtaan, jatka kohti vastapäätä olevaa kulmaa.  Katkaise ja päättele langanpäät.
*toista sama kolmannesta kulmasta neljänteen kulmaan. Älä katkaise lankaa.
*tee 15 ketjusilmukkaa, kiinnitä piilosilmukalla kappaleeseen. 
*tee ketjusilmukka, tee lankalenkkiin 20 kiinteää silmukkaa, tee piilosilmukka viimeiseen kiinteään silmukkaan kulmassa. Älä katkaise lankaa.
*Höyrytä työ tässä välissä.
*Tee kiinteä silmukka samaan kulmaan. Jatka tasaisesti kiinteillä silmukoilla kappaleen ympäri. Tee piilosilmukka ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele. 
*Voit vielä höyryttää työn. 


virkkaa pylväillä ensin neliö

taittele se kirjekuoreksi

virkkaa kiinteillä silmukoilla reunat kiinni toisiinsa
Sitten vielä tee riputuslenkki ja kierrä kaikki reunat kiinteillä silmukoilla

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa