Videoblogi jakso 17 - vielä vähän joulua...

Tervetuloa katsomaan Virkkuumanian videoblogia jaksoa 17! Tässä jaksossa esittelen valmistuneita töitä, pääasiassa jouluisia koristeita. On mukana myös vihdoin valmistuneet lapaset sekä pari virkkausaiheista kirjaa ja ensi vuoden kalenterini :)

Tässä linkki tähän jaksoon, klikkaa tästä!

****

Tämä ihana enkeli löytyi blogista Repeat Crafter Me.  Ilmainen ohje löytyy tästä.
Lankana minulla tässä enkelissä on Drops Muskat ja koukku oli 3,5 mm. Korkeutta enkelillä on noin 14 cm. Juuri täydellinen enkeli meidän talvimaisemaan. Talvimaisemasta lisää juttua edellisessä postauksessa ja videossa.
Toki maisemamme tarvitsi Joulun tähden. Tämän upean tähden on suunnitellut Tanya, The Cozy Knot -blogista.  Ohje löytyy maksullisena mm. Ravelrysta.  Minä tein tähden Novitan seiska veikka langasta. Hieman säihkettä tuomassa on Anchorin hopeinen metallic lanka. Tähti on virkattu 5,5 mm koukulla.  Tähden halkasija on noin 23 cm. Tämä tähti kyllä kruunasi meidän talvisen ja nyt hieman jouluisen maiseman :)
Minulla on jo useamman vuoden perinteenä ollut virkata uusi joulukuusen koriste. Aiemmista koristeita löytyy kooste tästä. Tänä vuonna koristeeksi päätyi  tämä joulutonttu. Idean löysin pinterestistä, ja With Alex-blogista . Ilmainen ohje löytyy täältä

Pompomit tein kahdella ohuemmalla langalla, taisivat olla Nallea. Hattu on virkattu 3 mm koukulla ja lankana punainen Nalle. Sinellistä ostin pussillisen värikkäitä pieniä glitter pompomeja.
Ennen joulua meillä on pieni tonttuarmeija täällä kotona, mutta nyt kaikki ovat löytäneet uuden kodin itselleen!

Vihdoin nämä virkatut lapaset ovat valmiit! En sitten millään saanut aikaiseksi peukaloiden tekemistä, huh huh! Mutta vihdoin sain itseäni niskata kiinni (jotta voin esitellä ne vlogissa valmistuneena työnä!) ja nythän ne sitten pääsee heti käyttöön. 

Ohje on Briochet Mitts (ohje löytyy maksullisena Ravelrysta), suunnittelijana Deanne Ramsey (@addydae_designs).  Tein lapaset 4 mm koukulla, ja valitsin koon Small. Lankaa lapasiin meni vain 80 grammaa. Harmaa lanka on The Uncommon Thread, tough sock  - lankaa (väri chrome)  ja pinkki on nurjan merino sock - lankaa (väri romi). 

Ohje on kämmekkäisiin, mutta minä halusin tehdä lapaset. Joten sovelsin lapasten kärjen ja peukalon itse. Ihan ei varmaan mennyt kaikkien sääntöjen mukaan, mutta kunhan lopputulos on hyvä ja käyttökelpoinen, niin olen tyytyäinen :)  Nämä valmistuikin ihan kreivin aikaan, sillä edelliset lapaset vuodelta 2016 onkin juuri puhkikulutetut.

Sitten ne pari joululahjaksi saamaani kirjaa. Muistatte varmaan, että tykkään hirmuisesti virkatuista mandaloista. Tein niitä useamman viime kesäksi terassiamme koristamaan. Voit lukea niistä lisää tästä.  No, mandala hulluus ei ole kadonnut minnekään ja suunnitelmissa on tehdä ensi kesäksi liuta uusia mandaloita. Ja siksi siis nämä kaksi kirjaa :)
Syksyllä lumiukkoa virkatessani, muistin kuinka mukavaa puuhaa amigurumien tekeminen onkaan. Sen muiston ja instassa vilahtelevien kuvien innoittamana tilasin tämän Pica Pau -kirjan. Ja ai että, nämä eläimet ovat ihania! Olen jo muutaman eläimen aloittanut, mutta kerron niistä lisää sitten seuraavassa jaksossa. Vielä viimeisenä asiana uusi kalenterini vuodelle 2020. Tykkään muistikirjoista ja kalentereista ja uudessa vuodessa onkin parasta, että voi ottaa käyttöön uuden kalenterin :) Minä tilasin ensimmäistä kertaa Personal Plannerin.  Tykkään, tykkään, tykkään! 

Kalenterin saa itse tuunata, etu-ja takakannen kuvat voi itse valita, kalenterisivujen layoutiin on monta vaihtoehtoa. Lisäsivut saa valita myös itse laajasta valikoimasta. Personal Plannerin verkkosivusto on todella helppokäyttöinen. Kalenterin hintakaan ei päätä huimaa! Suosittelen tutustumaan, jos yhtään tykkää kalenterista :)****

Ensi viikon perjantaina (3.1.2020) aloitan Attic24 -blogin Dahlia peiton yhteisvirkkauksen. Siitä tulee peitto tyttärelleni <3. Toivon kyllä ehtiväni myös virkkamaan jossain kohtaa lisää Pica Paun eläimiä ja ehkä pari mandalaa. Pitäkää peukkuja!

Ihanaa vuoden vaihdetta ja nähdään taas tammikuussa!

Hyvää uutta vuotta 2020!

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa