Videoblogi jakso 16 - virkattu talvimaisema


Ajattelin tällä kertaa laittaa uusimman videoblogini muistiinpanot tänne blogin puolelle. En ole hetkeen kirjoittanut postauksia valmiista töistäni, ja ihan vaan sen takia, että minua ei ole huvittanut iltaisin istua tietokoneen ääressä. 

Mutta nyt haluan koostaa tänne vlogissa esittelemistäni töistä tärkeimmät asiat kuvien kera.

Tässä linkki tähän jaksoon, klikkaa tästä!

****

Marraskuun alussa minulle tuli tarve tehdä keittiön pöydällemme uusi kaitaliina. Tyttäremme syntämäpäiväjuhliin mennssä, oikeastaan. Onneksi muistin, että Emmalla (@lululoves_uk) on tämä ihana Star Posy Table Runner ohje blogissaan.  Käytin tähän Drops Muskat -lankaa, koukku on 4 mm. Pöytäliina on 115 cm pitkä ja 25cm leveä. Se sopii just ihanasti virkkaamieni tyynyjen seuraksi.
Heti kun pöytäliina oli valmis, siirryin virkatun talvimaiseman tekemiseen. Sain idean tästä talvimaisemasta jo aikaisemmin syksyllä, kun tein muutaman syksyisen kurpitsan koristamaan eteistämme. Virkatuista kurpitsoista on juttua edellissä vlogissa, klikkaa tästä!

Talvimaisema tarvitsee ensinnäkin lumiukon. Tämän ihanan legendaarisen hahmon ohje löytyy Simply Crochet -lehden digitaalisesta versiosta, numerosta 77. Ukon on suunnitellut Ilaria Caliri (@airali_gray) Käytin lumiukossa Novita Nalle -lankaa ja koukkua 3,5 mm. Lumiukolla on korkeutta 30 cm.  Kerrassaan IHANA!Pitäähän talvimaisemassa puita olla! 

Nämä kaksi on tehty pitkistä ketjusilmukkaketjuista. Inspiraatio tähän löytyi Seams Of Life -blogista.  Lankana minulla on Novitaa (Nallea ja/tai 7 veljestä) kaksinkertaisena. Toinen lanka on valkoista ja toinen vihreää. Ne yhdistettynä tuovat mukavan lumisen efektin näihin puihin.  Isomman puun korkeus on 28 cm ja pienemmän 22 cm. 


Tämä puu on Bibbledy Bobbledy Christmas tree, ja suunnittelijana on Pam Grice (@madewithatwist). Tätä oli hauska tehdä! Ohjeessa on käytetty paljon paksumpaa lankaa, minulla tässä on Novitan 7 veljestä, jonka takia lopputuloksena on pienempi puu kuin ohjeessa. Mutta tykkään tästä silti! Ja sitten vielä pompom -kuusi! 
Niin paljon pompomeja... en ole laskenut kuinka monta... ihan liikaa pompomeja! Mutta niin ihana siitä tuli. Kaikkien noiden pompomien arvoinen kuusi!

Kuusi on 40 cm korkea. Käytin aina pompomissa kahta eri lankaa, luonnonvalkoista ja vitivalkoista. Ne antaa puulle kivaa elävyyttä. Pompomeja on puussa kahta kokoa. Minulla on käytössä Novitan pompom "muotit" ja puussa on käytetty pienintä (niitä enemmän) ja toiseksi pienintä kokoa. 
Ai, että se on kaunis!Voitte arvata, että tykkään tästä maisemasta paljon! Tähän on tulossa vielä ripaus joulun tunnelmaa. Mietinnässä on joulupukki, tonttu ja enkeli. Ja joulun tähtikin ehkä tuohon maisemaan pitää saada. 


Yksi keskeneräinen työ minulla on myös. Nämä lapaset aloitin lokakuun puolella. Ohje on Briochet Mitts, suunnittelijana Deanne Ramsey (@addydae_designs). Toivon, että saisin nämä valmiiksi tulevan viikon aikana. ****

Vielä pari sanaa Kädentaidot 2019 -messuista. 
Olettehan huomanneet 9 minuutin videokoosteeni messuista? Tässä linkki siihen.  Hurjan paljon messuilla on ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Ja kyllä sinne saisi hyvin rahansa hukattua :) Minulla oli hyvin maltilliset ostokset, ja hyvä niin. Ostin yhden rullan Moppari-lankaa tulevaan makramee työhön, pari kynttilää, yhden enkelikoristeen, vanteita mandaloita varten sekä yhden lumilyhty tekemispaketin. Olen erittäin tyytyväinen hankintoihini, ja varsinkin siihen, että sain pidettyä näppini irti langoista! Täytyisi saada tehtyä vanhoja pois, että voisi ostaa lisää :)

Tulevat viikot vietän talvimaiseman parissa lisäillen sinne joulukoristeita, sekä työstän perinteisiä joulukuusen koristeita ystäville ja sukulaisille. Yritän myös saada nuo lapaset valmiiksi. Tammikuun alussa aloitan peittoprojetin! Attic 24 -blogin yhteisvirkkaus alkaa taas, tällä kertaa teemana Dahliat. Tämä peitto tulee tyttärelleni. Lisätietoja peitosta täältä.

****

Toivottavasti tykkäsit tästä jaksosta! Yritän kuvailla uuden jakson vielä ennen joulua, mutta siihen saakka ihanaa ja tunnelmallista joulukuuta! 

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa