Virkattu Sweet Pea -peittoni


Tämä on minun ensimmäinen Attic 24 -peitto. Attic 24 -blogin pitäjä Lucy on suunnitellut erilaisia virkattuja peittoja usemman ja tämä on viides  peitto-CAL (Crochet-A-Long = yhteisvirkkaus).  Olen kyllä seurannut Lucyn blogia koko minun virkkuumanian ajan, 9 vuotta. Hänen bloginsa oli ensimmäisiä blogeja johon törmäsin aloitellessani omaani. Tapasin Lucyn henkilökohtaisesti viime syksynä Yarndale -tapahtumassa, josta juttu täällä (englanniksi).

Kun Lucy sitten viime lokakuussa julkisti seuraavaan peiton värimaailman, en voinut muuta kuin osallistua. Oi, mitkä värit! Kerta kaikkiaan  I-H-A-N-A ! Tiesin myös heti minne tämä peitto päätyy. Minun tulevaan kesäkeitaaseeni, kesäiseen virkkausnurkkaukseeni lasitetulle terassille.
Täältä voitte lukea Lucyn ajatuksia peitosta ja tästä löytyy kaikki ohjeet peiton tekemiseen.
Peittoprojektin langat tulivat myyntiin tiistaina 27.11.2018 Wool Warehouseen. Tilasin langat saman tien ja ne saapuivat kotiovelleni viikossa.  Peitossa käytetty lanka on Stylecraft Special DK -lankaa, joka on 100% akryylia. Yhdessä kerässä on 100 g ja 295 metriä. Puikko/koukku suositus on 4 mm. Tuossa langassa on ihan uskomattoman laaja värikartta. Värejä on 92 erilaista!! 92!! (Värikartta löytyy täältä.) Tähän peitttoon Lucy oli valinnut 15 ihanaa tuoksuherneen väriloistoa vastaavaa väriä. Ainoa asia mikä tässä mietitytti oli tuo akryyli. En ole aikaisemmin akryylistä mitään tehnyt ja sillä on vähän huono maine. Mutta mutta,  peittoa oli akryylista huolimatta mukava virkata, se tuntui liukuvan mukavasti koukulla. Nähtäväksi jää miten peitto kestää käyttöä, mutta ainakin mukavan lämpimältä se virkkausvaiheessa jo vaikutti.  

Lucy julkaisi joka perjantai 15 värin järjestyksen (eli 30 kerrosta) blogissaan. Joka ilta/päivä piti (jos halusi pysyä CAL vauhdissa) siis virkata ainakin kaksi väriä (eli neljä kerrosta), paitsi yhtenä päivänä kolme, vaikka sunnuntaina.

Valmistauduin projektiin tekemällä jokaisesta värisävystä pienen mallikappaleen sekä pienet nimilaput, jossa lukee värin nimi ja värikoodi. Ihanat värit, eikö?


Perjantaina 4.1.2019 yhteisvirkkaus sitten pääsi vauhtiin. Illalla kotona tein kaksi mallitilkkua, jotta sain selville millä koukulla minun kannattaa peiton tekoon ryhtyä (Lucyn ohjeen mukaan). Tein ensimmäisen tilkun 3.5 mm koukulla (kuvassa alempi malli) ja toisen 4.0 mm koukulla (ylempi malli). Mitään huomattavaa kokoeroa ei tilkkuihin tullut. Molempien leveys oli noin 14-14,5 cm. Lucyn ohjeen mukaan hyvän kokoinen mallitilkku on noin 15 cm. Päädyin virkkaamaan peiton 3.5 mm koukulla, koska sen jäljestä tykkäsin enemmän. Tuo koukku koko on muutenkin ihan suosikkini!


Samana iltana tietenkin aloitin myös peiton virkkaamisen. Hiukan aina jännittää tuon aloitusketjun tekeminen (tähän vaadittiin 212 ketjusilmukkaa alkuun ja yksi kerros kiinteitä silmukoita),  mutta sitten kun pääsi mallikertaan käsiksi, se oli menoa! Siinä illalla katseltiin kaksi leffaa (!) ja minä virkkasin peittoon neljä väriä (eli kahdeksan kerrosta).Ensimmäisen viikon virkkaus sujui todella sutjakkaasti. Sain virkattua tiistai-iltana kaikki vaaditut 15 väriä (30 kerrosta). Maanantaina virkkasin töissä jopa 3 kerrosta :) Sitten vain jäin odottelemaan perjantaita, että pääsee jatkamaan.


Viikon kaksi virkkaus sujui yhtä sutjakkaasti, olin saanut tarvittavat kerrokset tehtyä keskiviikkoon menessä. Nyt peitto toimi jo pienenä vilttinä!


Viikon 3 sain valmiiksi torstaina (24.1.2019). Nyt peitto piti viedä oikein ulos nauttimaan kirpakkaasta pakkassäästä. Oi, että peitto on ihana! 


Viikon 4 kerrokset valmistui, oho, vasta perjantaina (1.2.2019). Mutta sitten näköjään kiritin, koska viikko 5 ja 6 valmistuivat ajallaan torstaina. Sitten minulla olikin taukoviikko (7), koska olin saanut kaikki kerrokset ajallaan valmiiksi ja huom! kaikki langanpäät oli myös päätelty. Oli muuten erittäin hyvä päätös päätellä kaikki langanpäät samantien, niitä olisi muuten jäänyt vikalle viikolle hirmuisesti. Ja sehän on siis virkkaamisen ikävin puoli, jos näin nyt voi edes sanoa...

Viikolla 8 tehtiin sitten reunus. Onneksi sille oli varattu koko viikko, koska se olikin aika työläs. Alla kuvassa kolme kerrosta reunusta. Reunus tehtiin seitsemällä eri värillä.  


Peitto valmistui lopulta ajallaan 28.2.2019 varmaankin juuri ennen puolta yötä!! Ihana, kertakaikkisen ihana Sweet Pea -peittoni oli valmis! Peitto on 195 cm pitkä ja 110 cm leveä.

Viimein sitten vappuna peitto pääsi sille tarkoitettuun paikkaan. Toki peitto oli hyvässä käytössä koko kevään meidän olohuoneessa.  Vappuna nimittäin saimme uuden kesäkeitaamme kuntoon. Kesäkeitaasta teen varmaankin ihan erillisen postauksen, se on sen verran ihana juttu :)
Sweet Pea -peitto on vasta terassin sisustamisen alkusoittoa!Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa