Virkattu huivi - Stella Shawl

Katsokaa tätä upeaa huivia!  Tämä ihanuus on Stella!


Suunnittelijana on uskomattoman lahjakas Julme Conradie @mysquarehat  Ohje löytyy Ravelrystä. Julmen inspiraationa tässä huivissa on ollut neulottu Ewe Rock -huivi, jonka suunnittelijana on Susanne Sommer (@sosuknits).

Tämä on toinen Julmen suunnittelma huivini. Crochet Your Fade, viime vuoden puolelta oli ensimmäinen, jota olenkin viimeisen puoli vuotta käyttänyt päivittäin :)  Käy kurkkaan juttu siitä täältä.


Tämä huiviprojekti oli ns. ylimääräinen projekti, koska suunnittelen aina aika tarkkaan mitä projekteja teen ja milloin. Helmikuun loppupuolella Julme otti minuun yhteyttä ja pyysi testaamaan tätä Stella huivin ohjetta. Olin ja olen edelleen asiasta hyvin otettu ja ilahtunut. En toki voinut tästä kunniasta kieltäytyäkään. Onneksi koko huvia ei tarvinnut saada saman tien valmiiksi vaan riitti, että kahdessa viikossa virkkasin aloitussilmukat sekä mallikertaa muutaman kerran. Sattumalta ollut talviloma viikko antoi hyvän rauhan testaamiselle. 


Virkkasin huivin Scheepjes Whirlistä, väristä Raspberry Rocky Road ja Sandnes Garnin Mandarin Petitistä (musta). Koukku minulla oli 3,5 mm.

Huivin leveys (yläreuna) on huimaavat 200 cm ja keskeltä huivin (syvyys) mitta on 110 cm. 


Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun mitään ohjetta testasin ja se olikin mielenkiintoinen prosessi. Testaamisessa täytyy olla todella tarkkana koko ajan ja kirjoittaa kaikki huomiot ylös. Sain hyvin kahdessa viikossa testin valmiiksi ja lähetin Julmelle huomioni.

  Huivin mallikerta on kerrassaan mielenkiintoinen ja kekseliäs. Ihailen suunnattomasti Julmen lahjakkuutta ja sitä taitoa millä näitä virkattuja taideteoksia hän suunnittelee! 


Tässä valmiina huivin aloitussilmukat

Tässä valmiina testausosio

Huivissa on hauskasti kaksi puolta. Toisella puolella on Whirlistä muodostuvat väriä vaihtavat  kohopylväsraidat ja toisella puolella Mandarin Petitin mustat raidat.
Huivia oli erittäin mukava virkata. Siinä toistettiin neljän kerroksen mallikertaa, joten sen pysty hyvin opettelemaan ulkoa (tosin minä pidin aina ohjeen lähettyvillä mahdollisia ajatuskatkoksia varten). Huivin mallikerta rakentuu kiinteän silmukan ja linen/moss/granite silmukan vuorottelusta, osioiden välissä on kohopylväät. Virkatessa oli aina hauska odottaa seuraavaa Whirlin värinvaihto kohtaa.

Tätä huivia en sen valmistuttua kastellut ja pingottanut. Pingotin siis kyllä, mutta tällä kertaa pingotin ensin ja kostutin sumutinpullolla huivin kauttaaltaan. Huivi on sen verran iso, että en halunnut sen koon enempää kasvavan pingotusvaiheessa. Pitkä projektihan tästä kyllä tuli. Aikaslailla neljä kuukautta meni tämän virkkaamiseen. Tosin paljon olen muutakin tässä välissä virkannut. Mutta ihanaa saada tämä nyt valmiiksi ja käyttöön. Huivi oli minulla jo mukana toissa viikonlopun Neulefestareilla Jyväskylässä ja viime viikonloppuna miehen vanhempien syntymäpäiväjuhlissa.Tykkään huivista todella paljon, se on ihanan iso, Sitä voisi melkein pitää poncho -tyylisenä asusteena. Kuvasimme huivia parisen tuntia yhtenä kesäisenä ja tuulisena päivänä Tampereen Hatanpään Arboretumissa.  Mies kuvasi ja tyttäremme oli mukana hyvänä tsempparina <3
Tyttömme, minä ja Stella 

Ps. teimme huivista myös pienen  videon, se löyty tästä:Kommentit

  1. Ihana huivi ja loistavat kuvat huivista. Tuollaisen voisin itselleni virkata, mutta toisen värisenä. Kunhan saan kaikki aloitetut "projektit" alta pois.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa