Virkkurin kuosikalenteri - syyskuu - virkattu tyynynpäällinen

Tämä Virkkurin kuosikalenterin syyskuun kuosi puhutteli minua heti tekemään tyynynpäällisen.
Meillä on keittiön pöydän toisella puolella miehen tekemä sohva, joka on vuorattu tyynyillä.
Kun muutimme taloon, reilut viisi vuotta sitten, piti suurin osa tyynyistä olla minun virkkaamiani . Mutta joskus asiat ei mene niin kuin on suunnitellut, ja sen takia sohva sai vasta tänä syksynä ensimmäisen tyynynsä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
(sohvasta löytyy lisää kuvia mm. täältä  ja täältä )Lanka: valkoinen Drops Paris (väri 17), violetti Adlibris Cotton ( väri A095)
koukku: 3.5 mm
Aloitussilmukoita työssä on 72Virkkasin kuosin edestakaisin virkkauksena. Tyynyn toinen puoli ei ole virkattu, vaan ompelin virkkuun kiinni vanhaan kankaiseen tyynynpäälliseen. Onnistuin siinä mielestäni hyvin.
Ongelma noissa tyynyissä on ollut se, että lapset jostain syystä potkii ja heittelee suurimman osan tyynyistä aina lattialle. Kun toin tuon virkatun tyynyn tuohon, sanoin lapsille, että tätä tyynyä en halua koskaan nähdä lattialla. Ja arvatkaa mitä? En ole tyynyä kertaakaan lattialla nähnyt. Nyt kun tarkemmin mietin, niin en ole juuri muitakaan tyynyjä löytänyt enää lattialta. Mahtavaa!

Innostuin tyynyistä niin, että sohva saa ihan kohta toisenkin virkatun tyynyn, ensin pitää vaan vielä vähän ommella. Suunnitelmissa (kaukaisissa sellaisissa) on vielä lisää tyynyjä. Jos vaikka saisi joskus valmiiksi kuusi vuotta sitten aloittamani afrikkalainen kukka projektin.  :)


Täältä löydät muut kuosikalenterin työt ja jutut

Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa