Virkatut sukat - Pearl Socks

Instagram on loputon ideoiden ja inspiraation lähde.  Yhtenä sunnuntaina syyskuussa törmäsin siellä termiin "sukkalokakuu". Tarkoittaa siis sitä, että lokakuussa neulotaan ja virkataan yhdessä sukkia. Instagramissa sukkalokakuu löytyy ainakin  hästägien #sockalong2018 #socktober #sockcal2018 takaa. 

Minulla tietenkin on kyse virkatuista sukista. Sukkinen yhteisvirkkuun takana ovat Fay (instagram profiili @crochet_circle_podcast sekä Claudia (instagram profiili @crochetluna). On ihan mahtavaa kun tällaiseen yhteisvirkkuuseen (ja kaiken lisäksi virtuaaliseen sellaiseen) eri ihmiset panostavat paljon. Esimerkiksi kahdeksan bloggaajaa on koostanut omat vinkkinsä virkattuihin sukkiin liittyen. Blogit ja aiheet löytävät täältä.  Minä olen saanut jo hyviä vinkkejä omien sukkien tekemsitä varten. 


Olen yhdet sukat virkannut aikaisemmin, toissa talvena. Niistä löytyy juttu täältä.

Virkattujen sukkien ohjeita löytyy esim. Ravelrysta paljon. Minä päädyin hetken malleja selattuani  Pearl Socks -malliin. Lankakin minulla oli valmiina, Lanitium ex Machinan kimallesukkalanka. Olen tämän langan ostanut toissa vuonna Jyväskylän neulefestareilta. 
Sukkia lähdin tekemään jo syyskuun puolella. Virkkasin jopa mallitilkkuja, jotta sain tiheyden vastaamaan ohjeessa mainittua. Mallitilkkujen jälkeen päädyin koukkuun 2.5 mm. Sukat virkkaantui nopeasti, tein molempia yhtä aikaa. Ajattelinkin. että sukat ovat viikossa valmiit. No, sitten tuli Yarndale ja kantapää. En saanut kantapään laskuja täsmäämään sitten millään. Tein ja purin muutaman kerran. Sitten kun olin onnistunut, niin tajusin, että sukista tulee liian kireät nilkan alapuolelta. Ei muuta kuin purkuun. Purin kantapään ja noin kymmenen kierrosta ja vaihdoin koukun isompaan 3.5 mm. Tällä tavalla sukista tuli paljon paremmat.


Varsiosuuteen vaihdoin koukun takaisin 2.5 mm. Nyt sitten aloin jännittämään, että riittääkö lanka kuinka pitkälle. Saako 400 metristä kahdet sukat? Virkaten?  Ohjeessa oli että vartta tehdään kolme mallikertaa tai sitten kun haluttu pituus on saavutettu. Minä tein kaksi ja puoli. Lankaa jäi ihan pikkuriikkiset nöttöset jäljelle.

Näistä tuli aikas ihanat, eikö vaan?

Koukulla on jo seuraavat sukat! Yritän saada ne valmiiksi vielä lokakuun aikana. Yritän olla virkkaamatta mitään muuta samaan aikaan...Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa