Virkattu villatakki

Note to myself: mieti oikeasti kaksi kertaa ennen kuin alat virkkaamaan vaatteita.
Tytön villatakin onnistumisesta rohkaistuin myös tekemään sellaisen itselleni. Alkuun en takkiin ollut niin tyytyväinen kuin olisin halunnut, mutta mitä enemmän sitä pidän päälläni, sitä enemmän siitä tykkään. Onhan se itse tehty <3

Mitään huikeeta visiota minulla ei ollut kun takkia aloin virkkaamaan.
Langat olin ostanut TitiTyystä Jyväskylästä joulukuisella retkellä.
Lankana on Semilla Melange (värit SM16 ja SM 06), koukku on 3,5 mm. Koko takki on tehty puolipylväillä, nappilistat ja kauluksen reuna on kiinteillä silmukoilla.
Virkkaamisen aloitin helmikuun puolivälissä.

virkattu villatakki

Takki on virkattu ylhäätä alas, aloitussilmukoita oli 120. Takin virkkaus eteni hyvin ensimmäiset kaksi viikkoa. Sitten iski kyllästyminen. Takki olikin varikolla pari viikkoa, kunnes päätin ryhtyä hihahommiin. Hihoissa ja muisssa viimeistelyhommissa meni reilut pari viikkoa.

Erittäin tyytyväinen olen nappeihin (ne löytyi Nappipuodista) ja varsinkin nappien ompeluun ja nappilistaan. Niitä jännitin tässä projektissa ehkä eniten. Myös hihasamojen ompeluun olen tyytyväinen, saumasta tuli siisti.  Hyvä ohjevideo saumoihin löytyy täältä.
Takin liotus ja  "pingotus" olikin sitten jännittävin osuus lopulta. Takki pääsi likoamaan kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla takki venähti ihan hirmuisesti. Hihat venähtivät ainakin viisi senttiä ja yläosa roikkui ihan muodottomana. Ihan vaan muutama kirosana pääsi ilmoille. Oli todella kiva yrittää kutistaa jo venähtynyttä luomusta. Mutta se onnistui! Ei ehkä täydellisesti, mutta riittävästi.


Tämän projektin myötä olen taas pikkuisen viisaampi. Tiedän mitä tehdä toisin, jos joskus villatakkia alan vielä tekemään. Ei voi muuta kun todeta, että tekemällä oppii ja erheistä viisastuu! 

Kommentit

 1. Kaunista jälkeä ja värit ovat ihanat!
  Ole ylpeä luomuksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä sitä on vaan liian kriittinen omaa työtään kohtaan :)

   Poista
 2. Hienonnäköinen! Olet tehnyt ison työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isolta työltä se välillä tuntuikin. Nyt onkin vähän pienempien töiden vuoro :)

   Poista
 3. On hieno! Kerrohan vielä takin liottamisesta? Tapaatko aina kastella valmiit työt? Mummoni teki villasukkien kanssa aina niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki huivit mitä olwn tehnyt niin liotan ja pingotan. Ja näiden kahden villatakin kanssa tein niin. Tytön onnistui ja omani kanssa kävi köpelösti. Olisi varmaan pitänyt tehdä takista vähän pienempi ja luottaa siihen että se venyy liotuksessa ja käytössä. Huivien kanssa venähtäminen on jopa suotavaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa