Virkattu villatakki tytölle

Yksi tämän vuoden missioistani on virkata itselleni villatakki. 
Jotta uskallan siihen projektiin ryhtyä, niin päätin ensin kokeilla takin virkkaamista tytölle. 

Mitään kummempaa ideaa takista ei ollut, muuta kuin että halusin virkata sen ylhäältä alas. Langat löytyi kotoa hyllystä, jotka ovat odottaneet n. kuusi vuotta insipiraatiota ja nyt se vihdoin tuli.  Silmukkamäärään otin mallia täältä. Aloitusketjussa on 92 silmukkaa. Raglan-osuutta on 17 kerrosta (n. 17 cm). 

Kuviot takin etukappaleissa ja takana ovat pitkiä kohopylväitä. Kun aloitin takin tekemisen, Ihan Oikea Blogin Johannalta tuli samaan aikaan ohje kohopylväiden tekemiseen. En ollut niitä aiemmin tehnyt, niin ajattelin niitä tähän harjoitustakkiin harjoitella. 

Sitten virkkasin resorit helmaan ja hihansuihin. Kiersin "nappilistan" ja kauluksen neljällä kerroksella kiinteitä silmukoita.

virkattu takki tytölle

Lankana on Novita Wool ja koukku on 3,5 mm. 
Pinkkiä lankaa meni himpun vajaa 200 g ja vaaleanpunaista meni vähän reilu kerä, n. 60 g. Virkkaustiheys on 20 pylvästä 10 senttimetrillä. 

Valmiin takin viimeistelin kastelemalla sen haaleassa vedessä, jossa oli loraus huuhteluainetta. Tasokuivasin takin pyyhkeen päällä aseteltuani sen niin sanotusti kuosiinsa. Neuleiden viimeistelystä "opiskelin" Puikkomaisterilta ja Craftsy -sivustolta. Takin tuntuma muuttui radikaalisti kastelun jälkeen. Virkatessa lanka tuntui aika kovalta, mutta kastelun jälkeen se pehmeni tuntuvasti. 

Nappien valinta oli vaikeinta, mutta onneksi tyttö auttoi. Hän valitsi nappien värin ja järjestyksen. 
Takista tuli aikas ihana! Eikö vaan?

Takki on ollut valmiina viikon verran. Aurinkoiseksi kuvauspäiväksi sattui loppiaisperjantai. 
Tyttö uskalsi jopa -23 asteen pakkaseen kuvattavaksi. 

Nyt vaan suunnittelmaan omaa takkiani. Koukulla on tosin jo simppeli paita pelkillä pylväillä. Takin vuoro on vähän myöhemmin. Päässä pyörii erilaisia malleja ja ideoita, ihan jännittää mitä saan lopulta aikaiseksi. 

Kommentit

 1. Aivan ihana ♡ Niin takki kuin kuvissa oleva malli =) Mun tekis kans mieli virkata itselleni takki tai pusakka, mutta olen siirtänyt ja siirtänyt sen aloittamista, kun jännitän, että en osaakaan virkata sitä ja iso työ menee hukkaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on kanssa pitkään ollut rimakauhu vaatteiden tekemisen kanssa. Olen joskus neulonut itselleni takin ja puseronkin, mutta niistä ei vaan tullut sopivia, ja päätinkin, että pitäydyn vaan huiveissa ja muissa "pienissä" projekteissa. Mutta nyt vaan jotenkin aika oli kypsä kokeilemaan. Ja tuo ylhäältä alas on hyvä tapa tehdä, koska takkia/ paitaa pystyy sovittamaan koko ajan (siten tietenkin purkamaan, tekemään lisäyksiä/vähennyksiä jne). Taidanpa siis ottaa koukun käteen ja jatkaa aloittamaani paitaa :)

   Poista
 2. Ihana takki ja taisi saajakin tykätä. Mukavaa keskiviikkoiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Ja kyllä takin saajakin oli mielissään! Mukavaa iltaa sinnekin päin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi! Ja tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 4. No mutta, täällähän olenkin jo käynyt ihastelemassa. Ja täällä valotatkin tuota neuleen kastelemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi enemmän tutkistella tuota liotusta. Joskus voisi varmaan riittää sumutus tai märän pyyhkeen alla pitäminen. Pitäisi siis enemmän tehdä vaatteita ja testailla. Vai olisiko mallitilkku ratkaiau ja sen liotus? Siitä näkisi miten valmis pinta ja lanka reagoi liotukseen... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa