Virkattu huivi - Victoria shawl

Uusi virkattu ihanuus!
Huiveja ei voi koskaan olla liikaa, eihän?


virkattu huivi
Tämä on yksi harvoista virkkuistani (ellei peräti ainoa), jonka olen aloittanut ja purkanut ja aloittanut uudelleen, eri langalla.  Huivia katselin jo viime keväänä (kts Huivi haaveita), ensimmäiset langat ostin kesäkuussa ja ryhdyin hommiin. Langaksi silloin valikoitui Juniper Moonin, Herriot Fine . Herriot Fine on 75 % alpakkaa, joten se on ihanan pehmoista. Mutta jotenkin erittäin työlästä virkattavaa, ja huivin mallikerta ei vaan päässyt siinä oikeuksiinsa.


virkattu huivi


Jonkin matkaa taistelin ja mutustelin lankaa, mutta lopulta se ei vaan toiminut. Joten päätin jättää työn sikseen. Huivi itsessänsä minua edelleen houkutteli, joten en kokonaan antanut periksi. Syyskuussa pääsin vierailemaan Snurressa (ensimmäistä kertaa ikinä!) ja sieltä mukaani tarttui Tukuwool Fingering.

Lanka: Tukuwool Fingering, väri Murai
Koukku: 3,5 mm
Langan menekki: n. 220 g
Huivin koko: 155 cm  x 72 cmMuistiinpanojeni mukaan aloitin huivin virkkaamisen Tukuwoolilla vasta marraskuun (!) puolivälissä. Onneksi on nuo muistiinpanot, koska olisin veikannut, että aloitin huivin syyskuussa. 

Tukuwool osoittautui erittäin mukavaksi langaksi virkata, vaikka vähän rouhea lanka onkin. Valmiin huivin liotin haaleassa vedessä, jossa oli loraus huuhteluainetta. Puristin suurimmat vedet kahden pyyhkeen väliin ja sitten laitoin huivin pingottumaan ja annoin kuivua muotoonsa.
Jotkut projektit ovat vaan pitkiä! Tämäkin alkoi viime maaliskuussa ensimmäisestä ajatuksesta, ja päättyi nyt tammikuuhun kun huivi vihdoin pääsi käyttöön. Mutta jotkut asiat vaan ovat pitkän odottamisen arvoisia, vai mitä? 

Ps. oli muuten hankala kuvattava tämä huivi. Joka kuvassa huivi näytti eri väriseltä, joten vaati jonkin verran kuvan jälkikäsittelyä, että saatiin huivi näyttämään joten kuten oikean väriseltä. Onneksi tuo mies osaa nuo kuvankäsittelyt :)

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ihanasta kommentistasi! Tuo väri onkin jostain syytä lempivärini :) Sitä löytyy vaatteista, asusteista ja sisustuksesta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa