Virkattu star stitch -pussukka / Star Stitch Pouch

virkattu star stitch pussukkaVirkkasin hyvälle työkaverilleni, tai pikemminkin työystävälleni pussukan syntymäpäivälahjaksi.
Tämä taitaa muuten olla toinen ihan oma design. Eikös omaksi designiksi voi kutsua sellaista, johon ei ole valmista ohjetta mitä seurata tai noudattaa?

Kokeilin tähän pussukaan kolmea uutta asiaa; pussukan virkkaamista vetoketjusta aloittamalla,
star stitch -nimistä virkkausta sekä i-cord tekniikkaa. 

Voin todeta, että uusia asioita ei ehkä kannata kokeilla kun alkaa tekemään jotain lahjaksi. Muutaman kerran meinasin jo prosessin aikana luovuttaa, mutta onneksi jatkoin sisukkaasti ja loppu hyvin kaikki hyvin ja pussukka onnistui täydellisesti!
Pussukan uusi omistaja oli pussukastaan hyvin onnellinen. 

Lankana on Novitan Kotiväki Kartano ja koukku on 2,5mm. Vetoketju on 15 cm. 
Halusin siis kokeilla pussukan tekemistä vetoketjusta käsin. Hyvä ohje löytyy mm. täältä
Se on loppujen lopuksi helppoa, kunhan saisi nuo pistot pysymään samankokoisina. Alla muutama työvaihekuva. 

Helppoa olisi ollut muutenkin, jos olisin tehnyt pussukan vain kiinteillä silmukoilla. Mutta kun pakko oli päästä kokeilemaan star stitch -virkkausta. Täältä löytyy hyvä ohjevideo
Kun vauhtiin pääsin niin hyvin se sitten sujui. Ehkä kaksi tai kolme kertaa purin ja aloitin alusta. Virkkasin vetoketjun molemmat puolet erikseen. Ompelin sivut yhteen ja virkkasin pinkillä langalla  kiinteitä silmukoita pyörövirkkauksena. Lisäsin myös silmukoita, jotta pussukan pohja levenisi vähän. Pussukan lenkki on tehty i-cord tekniikalla. Hyvä ohjevideo löytyy täältä.

Senkin opin myös, että olisin voinut työn edetessä kirjoittaa jotain muistiinpanoja silmukkamääristä jne. jotta joskus voisin tehdä (helpommin ja hermoja menettämättä) samanmoisen pussukan. Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa