Virkkurin kuosikalenteri - lokakuu - seinävaate

Virkkurin kuosikalenterissa lokakuun kuosina oli hauska kynsilakkapullo.  
Ensin ajattelin, että teen tästä kuosista pienen maton tytön huoneeseen. Kävin jo keväällä ostamassa kuteet Toijalasta Toika Oyltä. Kude on Toikan ohutta putkista

Sitten kun piti alkaa hommiin, niin matto ei enää houkutellutkaan, johtuen varmaankin suuritöisyydestään. Päätin tehdä yhdestä kynsilakkapullosta seinävaatteen. En tiedä onko tässä ideassa mitään järkeä, mutta minulla on nyt kuitenkin seinävaate, jossa on kynsilakkapullo :)


Virkkasin koukulla 4,5 mm ja ajattelin, että tämähän on tuossa tuokiossa valmis. Yhdeltä istumalta sainkin virkattua hyvän alun, mutta sen johdosta keväällä pahoin oireillut käteni päätti alkaa särkemään. Kääk! Pidin taukoa jokusen aikaa ja mietin mitä ihmettä nyt tekisin. Annoin käden toipua, ja päätin jatkaa. Kävin virkkaamassa muutaman kerroksen silloin tällöin ja sainkin seinävaatteen sitten lopulta valmiiksi. Kun virkkaan kudetta, otteeni on virkkuukoukusta erilainen ja käytän kättäni kokonaisvaltaisemmin, hartiavoimin melkein :)  Onneksi en haaveile tällä hetkellä mattoprojektista. Mutta totta kai tavoitteena on saada käsi kuntoon niin, että voin virkata mitä vaan pelkäämättä kipuja. 


Seinävaatteessa on aloitussilmukoita 35. Tarkoituksenani oli virkata ihan suorakaiteen muotoinen, mutta sattumalta seinävaatteesta tuli muotoon virkatun näköinen.  Keskivaiheille saakka käsialani on löysää (yritin ottaa rennosti käteni takia), ja mielestäni toinen kude paistaa liikaa läpi. Pullon yläosan uskalsin virkata vähän tiukemmalla otteella, jolloin toinen kude ei paista niin hyvin läpi.  Seinävaatteen korkeus on 50 cm ja leveimmillään se on 33 cm.  Seinävaate sai paikan minun virkkausnurkkauksestani. 



Ps. pahoittelut hieman hämäristä kuvista. 



Täältä löydät muut kuosikalenterin työt ja jutut



Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa