Kesän koukuttavimmat työt - virkatut tyynyt ja pöytäliina

Kesäkuun alussa iski valtava virkkuumania! Olinkin jo vähän huolestunut, kun virkkuuinspis ehti olemaan kadoksissa kokonaiset viisi kuukautta. Mutta sitten kun se iskee, niin se iskee kunnolla :) 

Kaikki alkoi kolmen kerroksen pikkuneliöistä. Olen näitä nähnyt Sandra Cherry Heart podcasteissa  ja  hänen Battenberg peittoaan tekee useampikin podcastaaja. Minä en tällä hetkellä ole ko. peittoprojektiin lähtenyt vaan astetta pienempään projektiin, eli tyynynpäällisiin.

Tämä pinkki-valkoinen oli ensimmäinen versio. Tähän tarvittiin kahdeksan yksiväristä neliötä ja kahdeksan kaksiväristä neliötä. 


Halusin myös toisen tyynyn, vähän erilaisesella tähtikuviolla. 
Siihen tarvittiin kaksivärisiä neliöitä 12 kappaletta ja yksivärisiä 4 kappaletta. Näitä paloja oli kiva kesällä virkkailla. Välillä tuli monta palaa kerralla, ja joskus ehti tekemään vain muutaman palan. 

Yhdistin palat takapuolelta ompelemalla. Höyrytin työtä vähän väliä, jotta neliöt asettuivat paremmin "uomiinsa". En siis kastellut ja blokannut paloja ennen yhdistämistä. 

Lankana minulla oli Drops Muskat ja koukku on 3 mm.  Tyynyjen koko on 40 x 40 cm.  Ensimmäinen tyyny oli valmis elokuun alussa ja toinen syyskuun lopussa.  Lisää tyynyprojekteista voi kuulla minun YouTube jaksossa 52, jaksossa 53 ja jaksossa 54 ja jaksossa 59.Kesän toinen koukuttava projekti oli tämä virkattu pöytäliina tai oikeastaan kaitaliina. 
Sain Kaupunkilangoilta kesän alusssa testiin heidän makrameelankojaan, ja Viinikka -puuvillalangasta tein meille uuden pöytäliinan.


Tämän sydänmallin olin jo aikoja sitten tallentanut itselleni Pinterestistä. Malli on Eternal Hearts. Alunperin peitoksi suunniteltu, mutta taipuu myös hyvin siis pöytäliinaksi. 

Käytin tähän kymmenen kerää tuota Viinikka -lankaa. Yhdessä kerässä on 100 grammaa ja noin 85 metriä. Virkkasin liinan 4 mm koukulla. Pöytäliina on 210 cm pitkä ja leveyttä sillä on 45 cm. 
Lisää tästä pöytäliinasta on kanavallani jaksossa 53  ja jaksossa 58 .

Siitä tuli juuri täydellinen meidän ruokapöytään!Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa