Vuosi neuloosissa

 Täällä on kuulkaa  kärsitty  nautittu neuloosista viimeinen vuosi!

Olen tähän postaukseen koonnut suurimman osan neuleistani, jotka ovat valmistuneet tässä viimeisin vuoden aikana, eli viime keväästä (2021) tähän kevääseen (2022). Jokaisen projektin kohdalla on myös linkit YouTube -jaksoihin, joissa siis kerron projekteista tarkemmin, onnistumisista ja haasteista. Myös Ravelry -linkit on mukana. 

Viime keväänä, maaliskuussa, virkkuuinspis oli totaalisen kadoksissa ja huomasin yhtäkkiä haaveilevani neuleista. Ja kun inspiraatio iskee, niin sitähän on hyödynnettävä. 

Joten ei muuta kun hommiin, ja aloitin siis tekemään itselleni villapaitaa kotoa löytyvistä jämälangoista. Raitapaita siitä sitten syntyi. Projekti alkoi vauhdikkaasti huhtikuun alussa, mutta valmiiksi paita tuli heinäkuussa keskellä helleaaltoa.  Lisätietoja mm. langoista löytyy Ravelrystä, klikkaa tästä.  Itse neulomisprosessista ja muusta lisää juttua YouTube-kanavallani, jakso 29 ja jakso 31 .Juhannuksena aloitin toisen neuleprojektin, kesäneuleen. Kyseessä on supersuosittu PetiteKnitin ohje Anker's Summer Shirt.  

Tästä tuli ihana! 

Tätä oli ihana neuloa, vaikkakin kesän helteet vähän hidastivatkin tekemistä. Lankana Novitan Wool Cotton (jämiä virkatusta Revival Cardiganista). Paidan koko S ja puikot 4 mm. 

Lisätietoja paidasta YouTubessa, jakso 31 ja Ravelryssä


Viime vuoden kolmas neuleprojekti oli PetiteKnitin Copenhagen Cardigan. Voisin muuten neuloa kaikki PetiteKnitin mallit, ne on vaan niin ihania ja ajattomia. Lankana takissa on Cascade Yarnsin Heritage ja Lankakauppa Nurjan mohair.


Takin neulomisen aloitin elokuun alussa ja valmista oli syyskuun puolessa välissä. Takin koko on S ja  on neulottu 4 mm puikoilla.  Ihana pinkki väripommi <3

Lisätietoja takista ja sen neulomisesta YouTubessa; jaksossa 32 takki on aloittu, jaksossa 33 takki on vielä kesken ja jaksossa 34 takki on valmis. Lankatiedot löytyy Ravelrystä. 
Vuoden kolmas PetiteKnitin ohjeella tehty neuletyö on ihanan muhkea The Balloon Jacket.


Takki on aloitettu syyskuun puolessa välissä, mutta valmistui vasta tämän vuoden maaliskuussa. 
Takki on helppo, aina oikeaa neulosta. Tein koon S. Takki on todella väljä, mutta just ihana. 
Lankana Novitan seiska veikka ja Angel by Permin mohair. 

Takista lisää YouTubessa; takki on otettu puikoille jaksossa 34 ja päivitystä jaksossa 36 ja jaksossa 41, jaksossa 42, jaksossa 43 ja jaksossa 44. Ja vihdoin valmis takki jaksossa 45. 
Huh, huh, olipa pitkä projekti!

Mutta kertakaikkisen ihana takki! Ravelrystä löytyy tarkemmat lankatiedot ja -menekit. 


Vuoden 2022 ensimmäinen aloittu neuleprojekti oli Leeni Hoimelan Urban Knit -kirjasta Syli-neuletakki. Tämä on niin ihana, että tein sen kahteen kertaan :)

No, kahteen kertaa siksi, koska ensimmäisestä versiosta tuli "surkuhupaisa". 
Surkuhupaisasta versiosta lisää YouTubessa, jaksossa 40. 

Mutta koska malli on niin ihana, niin päätin tehdä uuden version. 
Loppiaisena aloitin tämän uuden version neulomisen ja valmista tuli helmikuun loppupuolella. 
Lankana Novitan seitsemän veljestä, puikot 4 mm.

Tämä takki on ehkä ihanin neuleeni, ainakin tähän mennessä... Se on ihanan lämmin talvella, ja keväällä käy takin asemasta ja toki Suomen kesässä tarvitaan aina välillä lämmikettä. Ah, mikä ihanuus <3

Takin edistymisestä lisätietoja YouTubessa seuraavissa jakoissa:
takki aloitettu jakso 41,  takki vaiheessa jakso 42, takki vielä vähän vaiheessa jakso 43 ja takki valmis jakso 44.

Takin tiedot löytyy myös Ravelrystä.


Vuoden aikana valmistuneisiin neuleisiin mahtuu myös yksi huivi. Tämä on Veda-huivi, tuosta Leeni Hoimelan Urban Knit kirjasta. 

Lankana on viime syksynä ostettua Aara Yarnsin merinolankaa. Huivin aloitin jo tammikuussa, mutta se jäi välillä muiden projektien jalkoihin ja valmistui huhtikuussa. Juuri sopivasti kevät keleille. Huivi on ihanan silkkinen ja pehmeä. Neulominen vaati hieman keskittymistä, mutta kun sama mallikerta toistui koko ajan, niin lopulta neulominen sujui ihan hyvin. 

Lisätietoja huivista myös YouTubessa, jaksossa 41 ja valmis huivi jakossa 48
Lanka yms tiedot löytyy myös Ravelrystä.

Vielä yksi työ mahtuu tähän neuloosi vuoteen!
Ja se on PetiteKnitin Anker's Sweater. Minulla oli nämä ihanat hennon vaaleanpunaiset langat jemmassa olleet jo vuosia, ja tajusin, että nehän mätsää hyvin Anker's Sweater malliin. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen :)

Kertakaikkisen ihana paita tästä tuli! Nopea projektikin oli, valmista tuli kahdessa viikossa!
Neuleen edistymistä voi seurata YouTubessa minun neulemaraton viikko jakossa, jakso 47.  Paidan viimeistelyhaasteista on juttuja jakossa 48. 

Ravelrystä löytyy tarkemmat lankatiedot yms. 

******

Neuloosi jatkuu ja tulee varmasti olemaan osa minua tässä, nyt ja tulevaisuudessa. 
Kannattaa ottaa seurantaan YouTube -kanavani, koska olen siellä tällä hetkellä aktiivisin. Uusi video tulee noin kahden viikon välein. Siellä kerron neule- ja virkkuuprojekteistani, mukana saataa olla myös keramiikkaa ja vähän puutarhajuttuja :)

Tässä alla linkki viimeisinpään videoon!Kommentit

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa