Virkkaajan neulefestarit

Oi festarit, festarit! Viimeksi olen ollut festareilla....ööö... vuonna 1994 tai jotain kun Bon Jovi oli Ruisrockissa. En ole ikinä siis ollut mikään festari-ihminen, mutta nämä NEULEfestarit kolahti ja kovaa!

Minun piti mennä festareille jo viime vuonna, mutta perheen yhteinen Legoland -reissu sattui samaan aikaan.  Niinpä näitä tämän vuoden festareita oli kuulkaa odotettu. Mutta minkä takia? No tietenkin Molla Millsin ja tunnelman takia!

Ostin lipun Molla Millsin popcorn-virkkauskurssille heti kun liput tuli myyntiin, eli helmikuun lopussa. Hotellin ja Onnibussin liput myös varasin hyvissä ajoin :)


Intohimoiselle neulojalle festarit ovat taivas, mutta kyllä tällainen silloin tällöin neulojakin sai festareista itselleen hurmoksen päälle. Oli aivan ihanaa seurata sitä kuhinaa lankaa notkuvien osastojen edustalla. Oli ihanaa katsella mitä ihanimpia ja taidokkaimpia neuletöitä ihmisten päällä. Oli ihanaa hiplata lankoja, ja miettiä, että voisiko minustakin joskus tulla erinomainen neuloja? Täällä hetkellä kun neulon harvakseltaan huiveja. Olen toki joskus jopa muutaman neuletakin tehnyt, mutta en ole koskaan oikein ollut kätteni jälkeen tyytyväinen, joten homma on jäänyt siihen. Harjoitusta toki neulominenkin vaatii, mutta tällä hetkellä virkkaaminen koukuttaa niin paljon, että neulominen jää taka-alalle.

****
Perjantaina aamulla Onnibussi starttasi Tampereelta. Parituntinen vierähti mukavasti vieruskaverin kanssa rupatellen ja vähän virkaten. Ensimmäiset ostokseni tuolta lankataivaasta oli korut (!). Ostin ILO Yarnsin osastolta virkkuukoukku aiheisen rintakorun ja korvikset.
Ensimmäinen lankavyyhti tarttui mukaani tamperelaiselta uudelta värjäriltä petrichoryarnsilta 


Mollan kurssin vuoro oli iltapäivästä. Niin paljon odotin (ja jännitin) Mollan tapaamista, että näin hänestä unta kahteen otteeseen ennen festareita. Ihan kauheeta kun aikuista ihmistä niin jännittää :)

Kurssin aiheena oli siis popcorn-virkkaus. Pääsimme virkkamaan Mollan neljännen kirjan (joka on muuten kaupoissa ihan kohta!) yhtä ohjetta, Limupussia. Mollan juttuja kuunnellessa ja virkkaamista seuratessa virkkuuinnostukseni vain lisääntyi! Voiko se olla enää edes mahdollista?? Pääni on täynnä erilaisia ideoita mm. pikselivirkkaukseen liittyen. Kunhan vaan ehtisi testaamaan niitä....

Jännitykseltäni uskalsin sentään kurssin jälkeen pyytää Mollalta nimmarin muistikirjaani, jee jee!

Kuudelta alkoi iltajuhla Jyväskylän Ainolassa. Kävelin sinne ja ihastelin Jyväskylän kauniita maisemia. Ilmakin oli mitä parhain! Ohjelmassa oli kansainvälisten neulesuunnittelijoiden haastattelut, mukavaa yhdessäoloa, neulomista ja virkkaamista.

Mollakin oli paikalla ja uskaltauduin juttelemaan ja pyytämään yhteiskuvaa :)Hyvien yöunien jälkeen olin jo heti kympiltä lauantaina paikalla. Päivä meni mukavasti ihmisten kanssa rupatellessa, lankoja ihastellen, nauttien auringosta ja Kahvila Muiston herkuista sekä virkkaillessa limupussia. Kotona Tampereella olin seitsemän aikaan illalla. Onnellisena enkä edes kauhean väsyneenä :)Ostokseni pysyi maltillisena myös lauantaina, mukaani tarttui vain nämä kaksi ihanaa vyyhtiä. Musta-pinkki on värjäriltä nimeltä Ikke ja pinkki on lanitium ex machina. Lankavalinnat menivät nappiin myös tyttären mielestä, hän haluaisi kaikista itselleen huivin ja sormikkaat :)


Virkkuumanian takia ostokseni jäi varsin kohtuullisksi. Minulla on nyt siis kolme ihanaa vyyhtiä lankaa, jotka odottavat puikoille pääsyä. Sitä ennen tosin täytyy saada valmiiksi kaksi keskeneräistä huivia. Kunhan ehdin kaikelta tältä virkkaamiselta :)
Mutta jos vaikka syksyllä pääsee näiden lankojen kimppuun, niin voi samalla muistella ihanaa ja aurinkoista Jyväskylää ja neulefestarit viikonloppua!


*************
Tässä muutama valokuva festareista.
Kommentit

 1. Kiitos kivasta raportista. Tänä vuonna en ollut festareilla niinpä on tyytyminen muiden kokemuksiin mutta kivahan näitä on lukea ja kuvia katsella.
  Voihan kauniista vyyhdeistä virkatakin, eihän niissä lue että "vain puikoille", ihan yhtä hyvä väline koukkukin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina kivasta kommentista! Totta tuo, että virkatakin voisi. Olen yhden kyllä virkannutkin, ja siitä tuli aikas ihana. Virkkaaminen vaan vie enemmän lankaa kuin neulominen, joten kovin isoa huivia yhdestä vyyhdistä ei saa. Tykkään nääs isoista huiveista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa