Virkatut kynäkotelot

Ihana uusi vuoden 2017 muistikirjani tarvitsi kaverikseen sopivan kynäkotelon. Kun enhän minä nyt voi ihan millä tahansa kynällä muistikirjaani kirjoitella, joten ne parhaat ja sopivat kynät saivat itselleen musta/pinkin säilytys- ja kuljetuskotelon.   Poikani halusi itselleen samanlaisen tietenkin, omissa lempiväreissään. Kuvioksi keskelle ehdottomasti neliö. No, senhän jo tiedän, että kun pyörönä virkkaa kiinteitä silmukoita, menee kuvio hieman vinoon. Sydän kuviossa se ei niin haittakaan, mutta neliö menee selkeästi vinoon. Ajattelenkin, että jatkossa jos haluan suoraan menevää kuviota, niin pitää tehdä edes takaisin virkkauksena. Mutta sitten on se sivusauma ommeltavana jne.  
Vinoon menevästä neliöstä huolimatta poika oli kotelosta onnellinen. Ihka uudet Stabilon huopakynät mahtuivat koteloon mainosti. 

Päivä pojan kotelon valmistumisen jälkeen, tutkailin Molla Millsin Virkkuri 3 kirjaa yhtä toista virkkuutani varten ja mihin lauseeseen kirjassa törmäsinkään??  " ....pyörönä virkatessa kuvio asettuu hunajakenno muotoon päällekkäin. Täysin pystysuoran kuvion saat virkkaamalla optista ks-pintaa, eli ottaen koukulle vain silmukan etureunan. " Kuusi vuotta olen virkannut, ja nyt kuulen tämän! Oppia ikä kaikki, vai miten se sanonta menikään! Viime kesäinen sydänpussukakin olisi varmaan hieman eri näköinen, jos olisin tämän pienen vinkin silloin tiennyt.

Kynäkotelot tuli kuitenkin tarpeeseen ja pieni kuvion vinous ei minua eikä poikaani haittaa!Kommentit

  1. Toi vinoneliöhän voisi olla ihan tarkoituksella noin tehty, samoin sydän.
    Kivat kotelot.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa