Pitkästä aikaa

Kylläpäs on aikaa vierähtänyt viime kerrasta. Virkkuu- ja blogeiluharrastusta tuli hieman sotkemaan muutto ja työelämään paluu. Mutta nyt alkaa elämä tasoittumaan, arki rullaa ja näyttää jopa siltä, että sitä ehtii ja jaksaa taas kaivaa koukkuja ja lankoja esille. Mutta kyllä jotain sain myös aikaiseksi viime syksynä kiireistä huolimatta. 

Syyskuussa aloittamani mekko valmistui juuri ajoissa tytön 1 v. synttäreille marraskuussa. Tämän mekon löysin Hannaliinin blogista ja Hannaliini ystävällisesti lähetti minulle ohjeen. Hannaliini varoitteli minua, että mekko on reilua koko ja sen totesin myös itse. 1 v. koossa neliöitä on seitsemän, mutta minä tein kuusi. Ja silti se on reilu meidän 1 -vuotiaalle. Lanka käytin HjerteGarnin Cotton nr. 8, jota ostin viime kesänä Lankamaailmasta.

Kai sitä voi vielä puhua joulukoristeista? Halusin tehdä lasten tarhatädeille joitan itse. Löysin Dropsin sivuilta ihania joulukoristeohjeita, ja pojat saivat itse valita mitä tekisin. Vanhin poika halusi tonttuja. Keskimmäinen halusi ehdottomasti enkeleitä. Molemmat oli tosi helppoja ja nopeita tehdä, ainoastaan enkelin siipien kanssa meinasi hermo mennä. Lankana käytin Novitan Tennesseettä ja 3 mm koukkua. 

Olisin halunnut tehdä näitä yhdet kutakin meidän omaan kuuseen, mutta en yksinkertaisesti enää jaksanut. Mutta onhan aina ensi joulu!


Olen saanut jo tämän vuoden puolella yhden virkkuutyön valmiiksi. Siitä lisää kunhan saan siitä kuvan otettua. Mutta ihan selvästi virkkuumaniassa ollaan taas; koukulla on yksi marakatti, puikoilla on pojille marssilaiset, kirja-alesta tarttui mukaan opuksia ja kirjastossa on varauksessa monta kirjaa ja päässä ihan liian monta ideaa, joita ei ehdi toteuttamaan.

Kohta pitää alkaa oikeasti suunnittemaan (ja toteuttamaan) virkkuu- ja neuletöitä uuteen kotiimme, unohtamatta tietenkään talon pintamateriaalivalintoja ja sisustusta ylipäänsä. Talon perustukset on tehty ja parin viikon sisään alkaa talon pystytys. Aika hurjaa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa