Virkattuja koreja

Kesällä ostin Lankamaailmasta kaksi kiloa valkoista matonkudetta, tietämättä vielä tehdäkkö siitä maton vai monen monta koria. Elokuussa iski kori-inspiraatio, ja hyvä korin ohje löytyi Kauhavan Kangasaitan sivuilta. Alkuun paksun kuteen virkkaaminen kävi voimille, mutta kun löytyi rytmi ja koukusta hyvä ote, korin virkkaaminen oli tosi mukavaa. 

Ohjeessa oli, että kori olisi halkasijaltaan n. 30cm, mutta tietenkään minun korista ei niin isoa tullut. Alkuun käsialani oli tosi tiukkaa, olisi pitänyt varmaan tehdä esim 10 mm koukulla, jotta olisin saanut suurin piirtein saman kokoisen kuin oheessa. Ohjeessa oli koukku 8mm, jota minäkin käytin. Kudetta meni 630g.
Tämän kruunukorin (niin kuin poikani sitä kutsuvat) ohjeen löysin Moda 4/2010 -lehdestä. Tätäkin oli hauska tehdä, se koostuu pohjaa myöten pylväistä. Koukku oli 8 mm ja kudetta meni 330g.

Nämä korit ovat meillä olohuoneessa ja säilyttävät tällä hetkellä minun työnalla olevia virkkauksiani.

Kori-inspiraation vallassa tein vielä tällaisen pienen korin ystävälleni tupaantuliaslahjaksi. Koukku samainen 8mm ja kudetta meni 260g.

Kudetta on vielä vajaa 800g jäljellä, mikä ei yksinään ainakaan mattoon riitä. Täytyy odottaa uutta kori-inspiraatiota! Löytyyköhän mistään neliön tai suorakaiteen muotoisen korin ohjetta?

Kommentit

  1. Eihän siihen neliöön mitään ohjetta tarvitse. Virkkaa ensin neliön ja sitten reunat ympäri :)

    VastaaPoista
  2. Ihan totta tuo, Jokke, mutta minä tarvitsen vielä (ja varmaan aina) ohjeen, että saan järkevän näköistä ja kokoista aikaiseksi : )

    VastaaPoista
  3. Mahtavia! Todella hienoja..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit

Instagram @virkkuumaniassa