sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Virkatut valopallot


virkatut valopallot

Ihanat valopallot! Näistä olen haaveillut ainakin pari vuotta, ja nyt ne on valmiit! 
 Paikkakin oli katsottuna valmiiksi, eteisen pitkulainen ikkuna (tosin heti kun nämä olin ripustanut, niin huomaisin toisen paikan minne voisi samanmoisen tehdä; keittiön ikkuna. Katsotaan nyt saanko vielä tälle talvelle toteutettua) 

Ai, että ne on kauniit!

Pitsin ohje on Red Heart- sivustolta. Tein pitsiä ohjeen 6.kerrokseen asti. Näitä paloja tein 24 kappaletta, yhdistin kaksi palaa toisiinsa ketjusilmukkaketjulla. Palloja on yhteensä siis 12 kappaletta, kuusi mustaa ja kuusi valkoista.

Musta lanka on Puppets Eldorado -virkkauslankaa
Valkoinen lanka on (muistaakseni) jotain Novitan virkkauslankaa
Koukku oli 1,5 mm

Haastavinta tässä oli pallojen saaminen pyöreiksi. Ilmalla täytetty vesi-ilmapallo ja pallon huljutus vesi-liimaseoksessa ja sitten kuivumaan ja jännittämään. Osasta palloista tuli nätin pyöreitä, osasta kananmunan muotoisia, mutta mielestäni se ei kokonaisuutta haittaa. Yhtä näteiltä näyttää kaikki!
Valopallot saavat palaa yötä päivää ainakin seuraavat neljä kuukautta!

Tunnelmallista talviaikaa kaikille!

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Virkatut kämmekkäät - tytön tyyliin

virkatut kämmekkäät


Nyt on lasten kämmekkäät valmiit! 
Pojille Pokemon-kämmekkäät, tytölle samalla ohjeella, mutta tytön valitsemilla väreillä.  
Pinkki lanka on Novitan Nalle kaksinkertaisena, ja kukka on tehty Novitan Miami -langan jämistä. Valkoinen on samaa kuin poikien kämmekkäissä, eli Sandness Garn BabyUll Lanett ja harmaa on Novitan Luxus Alpaca. 

Näitä oli kiva tehdä, yllättävän nopeaa myös! Mielessäni muhii kämmekkäät myös itselleni tai jopa lapaset, mutta sitä ennen pitää sujahtaa virkattujen valopallojen maailmaan ja tehdä yksi syntymäpäivälahja. 

Alla vielä lisää kuvia kämmekkäistä.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Virkattu tuikkulyhdyn päällinen - ohjeen kera
Näitä tuikkulyhdyn päällisiä löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Tähän minun versiooni sain inspiraation Hjertero-blogista. "Suomensin" ohjetta ja sovelsin sen verran, että sain päällisestä sopivan pieneen pilttipurkkiin. Purkissa on sisällä led-kynttilä, koska oikeat tuikkukynttilät voivat olla näin pienessä purkissa turvallisuusriski.

En ole ohjetta aiemmin kirjoittanut, ja täytyy todeta, että ei se helppoa ole. Tässä on siis ensimmäinen kirjoitettu ohjeeni, tai ainakin sellaisen yritelmä :) Testasin ohjetta kerran jos toisenkin ja aina löytyi jotain viilattavaa. Jos ohjeesta löytyy erheitä, niin vinkatkaa, niin korjaan. Kiitos!

lanka: Hjerte Garnin blend babmoo
koukku 3 mm

Pohja:
1.krs
5 kjs, ps 1 ketjusilmukkaan
2.krs
3kjs, 13 p renkaaseen, ps kolmanteen kjs, yht 14 p
3.krs
 3kjs, p samaan kohtaan, 2 p joka pylvään väliin, ps kolmanteen kjs, yht. 28 p
4.krs
 3kjs, p samaan kohtaan, 2 p joka pylvään väliin, ps kolmanteen kjs, yht. 56 p
Reuna:
5.krs
 3 kjs, 1 p seuraavaan kahteen väliin, hyppää 1 p yli, *1 p seuraavaan kolmeen väliin, hyppää 1 p yli* toista *-* 12  kertaa, yht 42 p

6.krs
4 kjs (3kjs on kerroksen ensimmäinen pylväs ja 1kjs on väliin tuleva silmukka),
2p väliin, 1p seuraavaan väliin, *kjs, 2p väliin, 1p*, toista *-* , ps kolmanteen kjs:ään,
yht. 22 pylvästä

7.krs
 ps edellisen kerroksen kjs:ään, 4kjs, p edellisen kerroksen kjsään,
*kjs, p edellisen kerroksen kjs:ään*, toista *-*, ks kolmanteen kjs:ään, yht. 22 pylvästä

Toista 7 krs vielä 4 kertaa
12.krs
ps edellisen kerroksen kjs:ään, 3kjs, hyppää p yli, *p seuraavaan kjs:ään, kjs, p seuraavaan kjs:ään, p seuraavaan kjs:ään*, toista *-* kerroksen loppuun  (eli  p joka väliin, mutta kjs vain joka toiseen väliin)

tiistai 11. lokakuuta 2016

Virkatut kämmekkäät Pokemon tyyliin


virkatut pokemon kämmekkäät


Poikien pienehkö Pokemon villitys näkyy myös virkkuissani.  Pinterestissä törmäsin virkattuihin Pokemon -kämmekkäisiin, ja satuin vilauttamaan niitä pojille. Siitähän sitten seurasi pyyntö (=vaatimus), että "äiti, tee minulle Pokemon kämmekkäät!" 

Vihdoinkin viime viikonloppuna pääsin lankakaupoille. Piti löytää valkoista ja punaista ei-kutittavaa lankaa. Taito Pirkanmaan myymälästä Verkarannasta löytyi juuri sopiva; Sandnes Garnin BabyUll Lanett, 100 % merinovilla. Tein kämmekkäät kaksinkertaisesta langasta ja 3 mm koukulla.
Tumman harmaa (kun jostain syystä unohdin ostaa mustaa) lanka on Novitan Alpaca Luxus, jota olen joitakin vuosia sitten hamstrannut, mutta käyttöön asti ei ole päässyt. 

Kämmekkäiden ohje on Molla Millsin Virkkuri 3 -kirjasta. Sovelsin ohjetta sen verran, että kämmekkäistä tuli pojan käteen sopivat. Taitaa olla kämmekkäät pojalle mieluisat kun otti ne ekaksi yöksi viereensä. 

Koukulla on jo samanlaiset toiselle pojalle. Tyttökin tilasi omansa jo, mutta tietenkin vaaleanpunaisella tvistillä. Kämmekkäät on sen verran nopeat tehdä, että ajatus kämmekkäistä myös itselleni heräsi. Mitkähän värit valitsen itselleni?

Facebookissa!
Tervetuloa tykkämään Virkkuumaniasta Facebookiin! Sinne linkittelen aina blogin uudet jutut, yleensä valmistuneista töistä. Sinne saattaa myös ilmaantua mielestäni mielenkiintoisia juttuja kaikenlaisista käsitöistä, tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.


Nähdään siellä!

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Sisäänkäynnin uudistus ja pyörille katos
Vihdoinkin! 
Talomme sisäänkäynti on viimeinkin siisti ja sellainen kuin haluan. Eihän siihen mennyt kuin kolme ja puoli vuotta. Tai siis oikeastaan neljä kuukautta. Kolme vuotta se toimi meidän kaiken roinan varastona ja pyörien säilytyspaikkana. Alla ennen kuvat. 
Ai, kauhee mikä kaaos!
Mutta nyt, ah, niin siisti ja kaunis. Uudistuksen aloitimme toukokuun lopussa tyhjentämällä koko tilan ja öljyämällä laudat harmaaksi. Silloin jo suurin osa tavarasta löysi joko roskiksen tai uuden paikan. Esimerkiksi hyllykkö löysi uudelleen maalattuna paikan leikkimökistä


Kesällä diy-mieheni aloitti pyöräkatoksen rakentamisen autokatoksen jatkeeksi. Viime viikonloppuna saimme katoksen viimeisteltyä ja pyörät sinne siirrettyä. Yes!
Tietty tekemistä vielä riittää. Kuten kuvasta näkyy, pyöräkatoksen pääty on vielä vaiheessa. Postilaatikon pitäisi siirtyä jossain vaiheessa tuosta pois ja tilalle on kaavailtu roskikselle siistiä katosta. Tietää taas mitä ainakin ensi kesänä tehdään :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...