keskiviikko 19. elokuuta 2015

Matto koukulle

Kuteet on kutistettu ja kuivatettu. Pääsee aloittamaan uutta mattoa!
Tiedossa on  Hexagon-matto, innoittajana Molla Mills! 


En ole näköjään saanut vielä tarpeeksi kuusikulmioista, ja en taidakaan sillä mielessä on vielä muutama hexagon projekti! Mutta niistä sitten tuonnenpana :)

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vaihteeksi virkattuja koreja

En olekaan pitkään aikaan virkannut koreja. Peiton palojen yhdistämiseen kaipasin jotain pientä väliprojektia. Korin virkkaaminen on juuri sopiva sellainen.

Nämä kaksi mustaa koria virkkasin Molla Millsin Virkkuri -kirjan ohjeella neliökori. 
Kuteena on Lankavan Esteri ja koukku 8mm.


Korit tuli ihan tarpeeseen. Laitoin ne takan päälle, jossa miehellä on tapana säilyttää kaikenlaista tavaraa. Avaimet, kuulokkeet, pienet taskulamput ja kamerat saivat nyt hyvän säilytyspaikan. Kunhan vaan mies oppii laittamaan tavarat koreihin, eikä niiden viereen :)

Samalla aloitin takanpäällisen freesaamisen. Kukka on jo hävitetty ja Iittalan Nappi tuikkualustat myynnissä. Hankinassa on uusi viherkasvi ja uudet tuikkualustat. Ajattelin Iittalan kastehelmi sarjaa. Virkattu taulu päätyy jossain vaiheessa seinään kiinni (kunhan muutkin "taulut" valmistuvat).Mustia koreja virkatessani, tyttö tietenkin kiinnostui asiasta. Hän halusi itselleen myös korin. Ja tietenkin halusi valita kuteet ja mallin itse. Hän päätyi pinkkiin Esteri-kuteeseen ja lilaan trikookuteeseen. Malliksi hän valitsi Molla Millsin vinoraitakorin. Koukku oli 10mm.

Tätä oli kiva virkata, vaikka käsi kipeytyi. Mallikerta on kiva, mutta lila kude oli tosi paksua ja kympin koukku oli lyhyt ja painoi minua kämmeneen niin, että siinä on nyt mustelma. 
Tytön Rapsu -koira sai hyvän pesän itselleen.
Koreja on tulossa vielä lisää.... ainakin vessaan, eteiseen ja yhdelle kaverille!

lauantai 15. elokuuta 2015

Kuusikulmioiden pingoitusalusta

Mies tekaisi minulle kädenkäänteessä kuusikulmioiden pingoitusalustan. 
Puunapala, joho porrattu reiät ja reikiin grillaustikut. Toimii! Hiukan laitoin teippiä puikkojen yläpäähän, jotta ei ota virkkuuseen kiinni.Sitten kostutan palat ja laitan alustalle kuivumaan. Kerralla laitan yhteensä 15 palaa. Suuremmalla määrällä kuivuminen kestää kauemmin.
Tässä vasemmalla on ei-pingoitetut ja oikealla pingoitetut palat. 

Peitto edistyy hyvää vauhtia. Nyt on yhdistettynä  jo 85 palaa, eli aikaslailla puolessa välissä ollaan. 
Kaiken aikaa en palasia yhdistele, välityönä olen virkannut muutaman korin ja kutistanut matonkuteita. Ja pää täynnä kaikenlaisia ideoita!

perjantai 14. elokuuta 2015

Kauniit kruunuvuokot

Perennapenkki alkaa näyttämään parhaita puoliaan. Viime viikolla kruunuvuokko puhkesi kukkaan. Ja voi miten kaunis se onkaan!
  

Tämä ihanuus pääsi yllättämään minut täydellisesti. Peukalonpään kokoisesta siemenstä kasvaa jotain näin nättiä. Tässä alla kaksi kuvaa kruunuvuokon ensi hetkistä maanpinnan yläpuolella.

maanantai 10. elokuuta 2015

Vessan matto

Tämä matto on valmistunut aikaslailla kolme vuotta sitten, ja on ollut paikoillaan alakerran "tyttöjen" vessassa muutosta (eli keväästä 2013) asti.  

Istuu vessaan kuin nenä päähän!
keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kesäkukat

Perennaistutusten kasvun ihmettelemisen lisäksi olen ihastellut tämän kesän kesäkukkia. 
Laitoin kolme ruukkua erilaisia kesäkukkia. Ehkä ensi kesänä laitan myös parvekekukkiakin. Täytyy vaan löytää ne täydelliset parvekekukkalaatikot.  

Terassilla on ruukun taka-alalla leijonankita nimistä kukkaa (valkoista ja pinkkiä) ja etualalla ruusupelargonia. Tykkään molemmista!

Ulko-oven vieressä on etualalla violetti lumihiutale ja takana valkoinen ja pinkki dahlia. 
Tykkään ihan hirmuisesti! 
Hyvin ovat jaksaneet kukkia kunhan vaan muistaa säännöllisesti lannoittaa.

Pihalla, postilaatikon vieressä on kosmoskukkaa taka-alalla ja edessä neilikkaa.
Kosmoskukka on minulle uusi tuttavauus, enkä tykkää siitä. Se näytti kivalta alkukesästä, mutta nyt kun se on levinnyt, en pidä sen ulko-asusta ollenkaan. Täytyy muistaa, että ensi kesänä ei tarvitse kosmoskukkaan sortua. 

Mielessä alkaa jo pyörimään syyskukat ja sipulien isutukset (tulppaani yms) vaikka nyt näyttäisi siltä, että kesä on vihdoin saapunut. Ainakin täksi viikoksi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...