sunnuntai 26. elokuuta 2012

Koukussa ruutuvirkkaukseen

Viime viikon aikana olen saanut tosi vähän aikaiseksi. Onneksi keskiviikkona oli Kässäkerho niin sain yhtä tyynynpäällistä eteenpäin. Muuten olen ollut iltaisin tosi väsynyt, jopa virkkaamiseen. Nyt viikonloppunakin tartuin koukkuun vasta sunnuntaina iltapäivällä! 

Kaivoin esiin keväällä aloittamani ruutuvirkkaustyön. Itse asiassa aloitin sen kahteen otteeseen. Ensimmäinen pätkä oli harjoittelua, koska en oikein osannut lukea ohjetta, joten ekasta versiosta tuli vähän hassu. Kuva siitä alla.


Tässä sitten uusi yritys! Onneksi töissä on yksi virkkaustaitoinen työkaveri (en ollu tässä vaihessa vielä Kässäkerholainen), jolta menin kysymään neuvoa. Vaihdoin tässä toisessa yrityksessä koukkuakin pienemmäksi (1.25 mm), ekassa koukku oli 2.5 mm. Heti alkoi näyttämään paremmalta ja virkkaaminen tuntui helpommalta. Keväällä sain tästä toisesta versiosta alaosan valmiiksi, ja tänään virkkasin lasten mummilassa ollessamme viimeiset kuusi kerrosta.


Mikä tästä sitten tulee? En tiedä vielä. Aluksi meinasin, että verho, mutta veikkaan, että tyydyn kuitenkin alkuun vain tyynynpäälliseen :) 


Yhteen tälläiseen ruutuun tulee ruusukuvio. 
Löysin ohjeen aikoja sitten Avotakan nettisivuilta. 
Lankana on kalalanka. 


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lakanasta matonkuteeksi


Yksi matto uudessa kodissamme tulee olemaan lakanasta tehty. Aloittelin tänään lakanakankaan leikkaamisen matonkuteiksi. Ihan hauskaa puuhaa. 
Mutta kyllä tässä jokunen ilta vierähtää ennen kuin virkkaamaan pääsee.
maanantai 13. elokuuta 2012

Viikonlopun välityö

Nyt oli taas välityön paikka! Kävin Kerästä hakemassa perjantaina täydennystä tyynyprojekteihini ja mukaani tarttui myös Schachenmayr smc Bravo Big Color -lankaa (100% akryylia). Puikolla 10 mm siitä neuloi muutamassa illassa kaulurin. Uskaltaako sitä vielä toivoa viileämpiä kelejä? Vaikka onhan tässä jo ollut aamuja kun kaulurin olisi ihan hyvin voinut kaulaan kietaista.

lauantai 11. elokuuta 2012

Valmis tähtimatto

 Vihdosta viimein ensimmäinen virkattu mattoni on valmis. Siitä tuli ihana! Kaksi kuukautta se on odottanut päätöstäni siitä, että minkä värisellä kuteella teen viimeiset kierrokset. Ja yhtenä päivänä ajatus   vain kirkastui. Harmaahan se on, tietty! 
Matolle on paikka uuden tulevan kotimme alakerran vessassa. 
Matto on nyt nätisti viikattu kaappiin odottamaan muuttoa.
Kääk, tuskin maltan odottaa!!keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kyllä minusta vielä neuloja tulee...ehkä...

On niin monta projektia kesken, ettei mikään valmistu. Enimmäkseen olen työstänyt tätä neulottua  tyynynpäällistä! Teen ihan yksinkertaisesti helmineuletta, mutta nytkin huomasin muutaman väärän silmukan pari kerrosta alempana, enkä osaa niitä korjata. Onneksi tänään on taas Kässäkerho niin saan taas neuvoja ja korjausapua. 


Tykkään todella paljon tästä Kerästä ostamastani langasta. Lanka ei edes kärsinyt siitä, että aloitin ja purin työn kolme kertaa. Lanka on Debbie Blissin Bella ja pyöröpuikot 4 mm. Puikot on muuten minun ensimmäiset bambupuikot! Aloitin kyllä pitkillä puikoilla (nekin 4 mm), mutta vaihdoin Kässäkerholaisen suosituksesta bambuisiin pyöröpuikoihin (onneksi niitäkin löytyi heti Kerän hyllystä). Neulominen kieltämättä sujuu ihan eri tavalla!

Täytyy kyllä myöntää, että en ole täysin tyytyväinen kädenjälkeeni tässä tyynyssä. Varsinkin alussa on ihmeellisiä harakanvarpaita siellä sun täällä, mutta eikös harjoitus tässäkin tee mestarin? Meinasin purkaa työn jo neljännen kerran, mutta sitten päätin virheiden antaa olla ja osan saan ehkä piilotettua tyynyyn tulevalla kukkakoristeella. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...