sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Ongelma!! Nyt tarvitaan apua...

Selailin vanhoja Moda -lehtiä, ja löysin nrosta 1/2008 seuraavan virkatun yhden koon liivin. En ole juurikaan vaatteita neulonut tai virkannut, ja malli näytti sen verran yksinkertaiselta, että päätin sellaisen itselleni tehdä.

Ohjeessa on lankana Katia Sherpa, ja eihän sellaista enää mistään löytynyt. Lankamaailmassa vierraillessani kysyin myyjältä neuvoa, että millä langalla ohjeen langan voisi korvata. Hän ehdotti langaksi heidän uutuutta Hjertegarnin Soon -lankaa. Tyydyin siis siihen.

Ja eihän siitä mitään tullut. Virkkasin ihan innoissani, kunnes tajusin, että tästä tulee kyllä ihan liian pieni. Ehdin virkata niskaosuuden ja toista etumusta kunnes älysin vähän sovittaa kappaletta päälleni. Kappale on ainakin puolet liian pieni. Argh!!!


Sitten vaan tutkimaan mikä pielessä! Netistä löysin hyvin vähän tietoa Katia Sherpa -langasta. Silmiini osui foruumi Ihan itse, jossa mainittiin Sherpan tiheys 12 s x 18 krs = 10 cm. Ostamani Soon -langan tiheys on 14 s x 22 krs eli siis hiukan ohuempaa, vai? Ohjeessa on koukkusuositus 5 mm ja Soon -langassa on 6 mm. Virkkasin 5 mm koukulla. Niin ja tärkeä pointti on myös se, että ohjeessa mainitaan tiheys, joka on 11 s ja 4 krs mallivirkkausta. No mitattuani oman tekeleeni niin silmukoita oli ties kuinka monta enemmän ja kerroksia oli kuusi neljän sijaan! Hohjoijaa...

Minkä kokoisella koukulla mun pitäisi virkata, jotta saisin suurin piirtein oikean kokoisen?? Ei taida 6 mm koukku riittää? Entä 8 mm? vai pitääkö mun etsiä kokonaan toinen lanka? Auttakaa te kokeneemmat....

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Vihdoin valmis!

Oih ja voih, ehtiihän sitä tännekin joskus! Viime päivityksestä onkin vierähtänyt jo pari viikkoa. Käsitöille ja blogeilulle ei ole paljoa ollut aikaa, yhtäkkiä kaikki aika menee tonttipapereita pyöritellessä, taloa suunnitellessa ja nykyisen kodin myyntipuuhissa. Viime viikolla päivän viimeiset tunnit käytin suurehkon hyshys-projektin loppuunsaattamiseen.

Kyseessähän oli siis syntymäpäivälahja omalle äidilleni. Keväällä kärsin pahasta peittomaniasta, joka alkoi lasten serkulle tekemästäni peitosta, ja jatkui dominoneulepeitossa (joka edelleen lähtokuopissa), eikä loppua näkynyt kun piti äidille jotain neuloa, ja kas vain peitto!

Ohjeen löysin Novitan Syksy 2010-lehdestä, ohje nro 62. Lankana on Isoveli, ja peitto neulottiin kaksinkertaisella langalla 10 mm puikoilla. Lankaa meni noin 10 kerää. Kiireessä unohdin mitata peiton koon. Peittoa oli erittäin mukava neuloa telkkaria katsellessa, tosin toissaviikkoinen helejakso ja iso kasa peittoa sylissä ei kauhean mukavaa ollut. Saajakin oli erittäin iloinen uudesta torkkupeitosta!

Neulomisen aloitin huhtikuun puolessa välissä (ekat langat ostettu 12.4.) ja valmiiksi tuli viime lauantaina   11.6.  Kaksi kuukautta meni aikaa, ja välissä oli kyllä päiviä ja jopa viikkoja kun en peittoa juurikaan tehnyt. Loppua kohden tuli sitten hieman kiire, mutta juuri ajallaan valmis.


Seuraavalla kerran kun alan suunnittelemaan lahjaa, niin mietin kyllä kaksi kertaa, että onko se peitto ; )
Pitihän sitä sitten myös tehdä kortti syntymäpäiväsankarille, ja ajattelin tehdä perhosen, jonka ohjeen olin löytänyt perhosia aikaisemmin tehtaillessani. 

Tämän ihanuuden ohjeen siis löysin Ravelryn kautta, Charmed Yarn -blogista. Lankana minulla on Novitan Nalle, koukkuna 3½ mm, ja yksi valkoinen piippurassi. Varsinaista korttia ei siis tullutkaan vaan perhonen joka nyt lentelee äidin jääkaapin ovessa. Näitä perhosia tulee varmaan lisää jossain vaiheessa, ovat niin söpöjä!
Nyt kun tämä projekti on saatu päätökseen, voi innolla aloitella uusia virkkausprojekteja!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kuusikulmio peitto edistyy

Viikonlopun aikan ehdin tekemään paljon. Lankaostoksia ja virkkattua kuusikulmio peittoa sekä neuleprojektia, josta ei voi vielä enempää hiiskua.

Viime viikolla siis aloitin kuusikulmiokokeilut. Lauantaina sain tehtyä kulmioita lisää ja perehdyin niiden yhdistämiseen. Sekaisen kirjavasta langasta tulee vähän psykedeelinen olo, ja mietin, että miltähän se sitten näyttää kun palat yhdistää toisiina. Sitten hoksasin, että viimeisen kerroksen, josta palat myös yhdistettään toisiinsa, tulee olla yksiväristä. Varastosta löytyi Nallen tumman vihreää. 
Sain siis yhdistettyä kaikki neljä virkkaamaani palaa ja kaiken lisäksi pääteltyä langanpäät. Tästä on hyvä jatkaa! 

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Terveisiä Lankamaailmasta

Tosiaan tänään kävin Tampereen Lankamaailmassa etsimässä lankoja vauvan mekkoon ja liiviin, joka olisi tarkoitus tehdä itselleni. Kassillinen lankoja löytyikin!


Vauvan mekkoon löysin HjerteGarnin Cotton nr. 8.  Vaalea lila tulee olemaan mekon pääväri ja muilla tulee raidoitusta ja kukkakuviota. Lisää mekon mallista sitten kun pääsen sitä työstämään. Lanka on 100 % puuvillaa ja puikkosuositus on 3-3½ mm. Kerän hinta oli 2,50 €. 
Itselleni löysin vanhasta Modasta hauskan liivin ohjeen. Langaksi liiviin ostin myöskin HjerteGarnin Soon -nimistä lankaa. Siinä on 55% puuvillaa ja 45 % akryyliä. Puikkosuositus on 6 mm.  Hinta oli 3,50 € kerä. Värejä oli valittavana kymmeniä, ja valinta olikin vaikea. Päädyin tummaan luumuun. Lisää liivistäkin ja mallista kunhan saan tämänkin työn alle : )

Mukaan tarttui myöskin kullanhohtoista Gjestal Elegante -lankaa. Langassa on mielenkiintoisia "nyppyjä". Joku huivi tästä voisi olla kiva. Juhlakäyttöön esimerkiksi. Kerän hinta oli 1,50 €.perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ostin jotain muuta lankaa kuin Novitan!

Poikettiin Kodin1:ssä Yllätyspäivillä. Sieltä löytyi tarjouksesta Coatsin Red Heart Cotton Mix -nimistä lankaa. Normaalihinta ei sekään päätä huimaa, 1.99 eur, nyt tarjouksessa 0.99 eur /kerä. Lanka on minulle tuntematon niin kuin monet muutkin langat, paitsi Novitan. Olenkin ollut tämän vuoden kestäneen virkkuuharrastuksen ajan oikein Novitan suurkuluttaja. Olisikohan jo aika tutustua muihinkin lankamerkkeihin?

Tuoteselosteen mukaan Cotton Mix -langassa on 50 % puuvillaa ja 50 % akryylia. Kerässä (50g) on noin  150 metriä lankaa. Tiheys 24 s ja 30 krs = 10 x 10 cm.  Puikko- ja koukkusuositus on 3,5 mm.

Ostin lankaa 10 kerää, kuusi kerää vaaleanpunaista, kaksi kerää sinistä ja kaksi vihreää. Hinnaksi tuli 9,90 €. Ei paha! Mutta langan laadusta minulla ei ole mitään käsitystä, mutta eiköhän se selviä vain kokeilemalla.

Käyttökohde langalle löytyi heti. Ajattelin virkata vauvalle mekon, yksi ohje olisi jo katsottuna, mutta täytyy vain tarkistaa pystyisikö tällä langalla korvata ohjeen langan.

Huomenna suuntaan Lankamaailmaan etsimään lankaa toiseen mekkoon vauvalle ja liiviin itselleni. Ihanaa!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Kuusikulmioita ja käsityötreffailua

Kerta kaikkisen mukava päivä! Ja vielä kun sai puuhastella virkkuiden parissa! Päivällä sain mukavasti virkattua, kun lapsista kaksi nukkui ruhtinaalliset parin tunnin päiväunet (ja vielä ihan samaan aikaan!) ja vanhin lapsista löysi naapurin tytöistä leikkiseuraa samaiseksi ajaksi. Päivän kruunasi käsityöpiirin ensi tapaaminen!

Isoäidin neliö on nyt kova juttu, mutta niitä tein jo viime kesänä vauvan peittoon ihan kyllästymiseen asti. Sitten muistin nähneeni jossain käsityölehdessä kuusikulmioista tehdyn torkkupeiton. Ja eikun lehtiä selailemaan. Lankana ajattelin käyttää Novitan Nalle Kukkaketoa, joita ostin ihan muuten vaan kerran Citymarketista. Oli niin ihanan raikkaat värit.


Ohje löytyi tähän kuusikulmioon Suuri Käsityö -lehdestä 3/2011. Alkuperäinen ohje on Tove Fevangin Nyt virkkaamaan -kirjasta.  Koukun koko minulla on 3½, yhden kuusikulmion koko on noin 11 x 12 cm.


Tämän pienemmän kuusikulmion, hunajakennon, ohjeen löysin uusimmasta Modasta, 3/2011. Siinä näistä kennoista oli tehty laukku.  Koukkuna minulla on tässäkin 3½, ja yhden kennon koko on noin 6x6 cm.  En halua nyt ryhtiä mihinkään suureen projektiin, joten näistä tulee varmaan nukelle peitto. Isoista kelta-vihreistä kuusikulmioista teen yhden peiton ja pienistä puna-vihreistä toisen peiton, ehkä.


Päivän paras juttu kuitenkin oli käsityötreffit Pyynikin näkötornilla. Kuusi erittäin mukavaa naista tuli paikalle käsitöineen ja oikeasti jutustelun, kahvittelun ja munkkipossuttelun ohella niitä käsitöitäkin tuli tehtyä. Jatkoa seuraa!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...